Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 8. 2014,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kvalifikacije NK Maribor NK Maribor Roman Bezjak Martin Milec Kevin Kampl

Torek, 19. 8. 2014, 13.51

8 let

Lahko bi bilo bolje, lahko slabše: v Ljudskem vrtu brez zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakov v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 1:1 s škotskim Celticom. Povratna tekma bo v torek v Glasgowu.

Občutki so mešani. Roko na srce je imel Celtic več zrelih priložnosti, a tudi Maribor pri tem ni veliko zaostajal. Končalo se je s prijateljskih 1:1, kar pred povratno tekmo v Glasgowu daje majhno prednost Škotom, a Vijolice nikakor ne gre odpisati. Vse je še povsem odprto, sanje o ligi prvakov ostajajo še kako žive. Edinkrat so si Mariborčani to najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje priigrali pred 15 leti, ko je bil v kadru tudi zdajšnji trener Ante Šimundža. Po spodletelih poskusih lani in predlani, ko sta bila premočna Dinamo in Viktoria iz Plzna, je čas, da jim vendarle uspe. Že zdaj pa je jasno, da bodo slovenski prvaki v Škotskem prekostiti sami sebe.

Čeprav smo mislili, da bomo v belgijski ekipi Standard Liege videli nastop nekdanjega člana Maribora, Martina Milca, se to ne bo zgodilo, saj ga ni bilo niti na rezervni klopi.

Slovenca bosta še trepetala

Pestro pa je bilo že v torek. Oči slovenskih ljubiteljev nogometa so bile uprte predvsem v Salzburg, kjer za Red Bull igra slovenski reprezentant Kevin Kampl. Član avstrijskega prvaka je začel v prvi postavi rdečih bikov, ki so se veselili zmage z 2:1.

Z vlogo statista pa se je moral sprijazniti njegov rojak Roman Bezjak, ki je obsedel na klopi za rezerviste, njegov Ludogorec pa je na gostovanju v Bukarešti izgubil v zadnjih minutah. Za Steauo je v 88. minuti zadel Alexandru Chipciu in se tako oddolžil za zgrešeno enajstmetrovko v prvem polčasu.

Slovenska reprezentanta bosta torej prihodnji teden še trepetala in upala na preboj v LP.

Ne spreglejte