Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
6. 7. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

1

Natisni članek

Wayne Rooney Everton Real Madrid Manchester United Alvaro Morata Romelu Lukaku

Četrtek, 6. 7. 2017, 11.50

6 let, 6 mesecev

Kuha se nekaj velikega: rdeči vragi spet skrbijo za jezo rivalov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

1

Lukaku Morata | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko so se pri Manchester Unitedu čez noč odrekli kapetanu Waynu Rooneyju, ki je po 13 letih pri Unitedu pred vrnitvijo v svoj matični Everton, bi se lahko zgodilo, da bi se v prihodnjih urah oz. dneh njihov napad okrepil z dvema nesramno dragima okrepitvama. Po pisanju številnih medijev sta na pragu prihoda na Old Trafford Realov Alvaro Morata in Evertonov Romelu Lukaku.

Navijači Manchester Uniteda so bili v zadnjem času zelo nezadovoljni z aktivnostjo svojega kluba na nogometni tržnici. Rdeči vragi so v tem poletju hitro kupili le branilca Benfice in švedskega reprezentanta Victorja Lindelöfa, o preostalih napovedanih okrepitvah pa ni bilo ne duha ne sluha.

Mediji so poročali le o tem, da se je pri pogajanjih večkrat zapletlo ter da sta odgovorni kadrovik rdečih vragov Ed Woodward in trener Manchester Uniteda Jose Mourinho že dodobra sprta. Resnica je, kot vse kaže, drugačna. 

Marca: Morata blizu podpisu

Morata danes končuje medene tedne, španski časnik Marca pa je v sredo zvečer trdil, da kluba od dogovora loči le še formalnost. | Foto: Getty Images Morata danes končuje medene tedne, španski časnik Marca pa je v sredo zvečer trdil, da kluba od dogovora loči le še formalnost. Foto: Getty Images Kaj lahko se zgodi, da se bo Manchester United še pred odhodom na ameriško turnejo, na katero se odpravlja ta konec tedna, okrepil z dvema nesramno dragima okrepitvama. Ena od teh je Realov razočarani napadalec Alvaro Morata, ki ravno danes končuje svoje medene tedna. Španec naj bi bil že dalj časa dogovorjen z Unitedom, a se je malce ustavilo pri dogovoru o višini odškodnine.

Če sta bila še pred dnevi kluba na različnih bregovih, je zdaj bolj ali manj vse dogovorjeno. Odškodnina za španskega napadalca bo na koncu znašala astronomskih od 75 do 80 milijonov evrov.

Je sploh mogoče, da bi v United prišla tako Lukaku kot tudi Morata?

  • Ne.
    40,46 %
    142 glasov
  • Da.
    59,54 %
    209 glasov
Oddanih 351 glasov

Everton prižgal zeleno luč

To pa ni edina vesela novica za United. SkySports že poroča, da so rdeči vragi v zadnjem trenutku pred nosom ukradli veliko tarčo Chelseaja, ki praktično že od konca prejšnje sezone snubi Romeluja Lukakuja. Že dolgo se ve, da bo belgijski napadalec zapustil Liverpool, ugibalo se je le, kdo bo odštel velikansko odškodnino.

Rooney v Everton, Lukaku na Old Trafford. | Foto: Reuters Rooney v Everton, Lukaku na Old Trafford. Foto: Reuters

Še pred kratkim je bil edini favorit londonski velikan, po odhodu Rooneyja v Everton pa je čez noč prvi in bolj ali manj edini resen kupec robustnega napadalca postal Manchester United. Veliko se je govorilo o tem, da bo Everton za Belgijca zahteval sto milijonov funtov, kar bi bil nov svetovni rekord, a na koncu ga bodo v Manchester spustili za 75 milijonov funtov (85 milijonov evrov). 

Pogba in Lukaku skupaj na počitnicah:

 

Bicken back being bool 🔴... @paulpogba

A post shared by Romelu Lukaku bolingoli (@rlukaku9) on

Costa pred vrati Atletica

Chelsea poteza Uniteda še toliko bolj boli, saj so se za mnoge prehitro odrekli Diegu Costi, ki je tik pred tem, da se za 25 milijonov vrne k Atleticu. Ta ga sicer zaradi kazni vse do januarja ne bo mogel registrirati, zato se tudi omenja, da bo Brazilec s španskim potnim listom za pol leta odšel na posojo na Kitajsko.

Costa se vrača v Atletico, kjer je igral med leti 2010 - 2014:

Odlični zamenjavi za legendi

Če se napovedi usresnilijo, bi Morata in Lukaku odlično zakrpala vrzel po odhodu Zlatana Ibrahimovića in Rooneyja. V napadu sta ostala le še mladi biser angleškega nogometa Marcus Rashford in Anthony Martial, ki sta ga tako Louis van Gaal kot Mourinho več kot v napadu uporabljala na krilu.

S tem pa ne bo konec nakupov

Bo Srb spet sodeloval z Mourinhem? | Foto: Reuters Bo Srb spet sodeloval z Mourinhem? Foto: Reuters Manchester United se pri tem ne bo ustavil. Do konca prestopnega roka bo lovil še enega defenzivnega vezista in levega krilnega napadalca.

Prva tarča je univerzalni Brazilec Fabinho, če jim ga ne uspe ujeti, pa bo najverjetneje v gledališče sanj prišel Mourinhov stari znanec, Srb Nemanja Matić. Še pred kratkim so omenjali tudi Rominega Radjo Nainggolana.

Kar zadeva "wingerje", je v igri za prestop v Manchester Hrvat Ivan Perišić, ni pa znano, kaj točno se dogaja z baletnikom Jamesom Rodriguezom. "Lahko se zgodi, da bova soigralca," je po tekmi med Španijo in Kolumbijo dejal Morata. Kaj je mislil s tem, ne ve nihče, a edini klub, ki si lahko privošči oba, je ravno 20-kratni angleški prvak.

Spet bodo pihali od jeze, Mourinho pa bo pod pritiskom

Ne glede na to, koliko igralcev na seznamu želja bo United resnično pripeljal, je že zdaj jasno, da bodo rivali spet vihali nosove, češ da to ni pravično. Po drugi strani bo breme na ramenih Mourinha še veliko težje. Po zapravljenih na desetine milijonov za nove okrepitve bo moral to upravičiti tudi z rezultati.

V prvi sezoni pri rdečih vragih je Portugalec osvojil angleški superpokal, ligaški angleški pokal in ligo Europa. Razočaral je v prvenstvu, kjer je United zasedel šele šesto mesto.

Ne spreglejte