Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 12. 2015,
15.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nogomet Krka poročilo NK Gorica

Nedelja, 6. 12. 2015, 15.25

8 let

Krkaši v zadnjih minutah kronali terensko premoč (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Krke so v 21. krogu prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

V 15. prvenstvenem srečanju med Krko in Gorico, slednji so doslej slavili že osemkrat, so do četrte zmage prišli Novomeščani (tri medsebojne tekme so se končale neodločeno), ki so v zadnjih minutah tekme znali kronati terensko premoč, potem ko so Novogoričani ob koncu prvega polčasa na igrišču ostali le z deseterico.

Tekmo so bolje začeli Novogoričani, ki so od prve minute narekovali ritem igre. Gostje so prišli tudi prvi do priložnosti, ko je v 11. minuti Goran Cvijanović podal pred novomeški gol, kjer se je z domačim vratarjem Mateom Barukčičem na štiri oči srečal Blessing Eleke, a je slednji streljal naravnost v naročje vratarja Krke. Tri minute kasneje je Leo Ejup poskusil iz prostega strela, po obrambi Grege Sorčana je do žoge prišel Nana Welbeck, a jo potisnil mimo vrat.

V 25. minuti so bili znova nevarni Goričani, ko je Cvijanovič s prostega strela meril po sredini gola, potem pa je s strelom poizkusil še Sandi Arčon, ki je žogo poslal mimo leve vratnice. Štiri minute kasneje so spet zapretili Goričani, Welbeck je sprožil s kakšnih 17 metrov in za nekaj milimetrov zgrešil desno stran gola. Najlepšo priložnost prvega polčasa so imeli gostje v 42. minuti, Arčon se je sam znašel pred domačim vratarjem, a bil premalo natančen. Tik ob koncu prvega polčasa so Goričani ostali z desetimi možmi na igrišču, saj je Marshal Johnson pri prekršku nad Marinom Perićem prejel drugi rumeni karton.

Drugi polčas so domači odprli s strelom mimo vrat Welbecka, na drugi strani so Goričani v 55. minuti preko Mevlje merili preko vrat. V 67. minuti je Marin Perič skušal presenetiti gostujočega čuvaja mreže, a je bil Sorčan na mestu. Pet minut kasneje so gostje izvajali udarec iz kota, Eleke je bil najvišji v skoki, žogo pa je z golove črte z glavo izbil Collins.

Krkaši so v zadnjih minutah kronali svojo terensko premoč, tudi menjave so obrodile sadove. Erik Gliha je v igro vstopil v 84. minuti in tri minute kasneje zadel. Po udarcu iz kota je bil na pravem mestu, žoga pa je za peto prvenstvo zmago v sezoni končala za hrbtom Sorčana.

Krka bo v 22., zadnjem krogu tega koledarskega leta, 11. decembra gostovala pri Zavrču, Gorica pa dan kasneje v Celju.

Ne spreglejte