Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2011,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Schalke Manchester United Real Madrid Barcelona

Ponedeljek, 25. 4. 2011, 9.08

8 let

Kralj Messi za ponovitev leta 2009

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Barcelona je z goloma Lionela Messija v prvi tekmi polfinala lige prvakov premagala Real v Madridu z 2:0 in si na stežaj odprla vrata v veliki finale. Blizu Wembleyja je tudi Manchester United.

Barcelona se je maščevala za poraz v finalu kraljevega pokala in premagala Real sredi Madrida z 2:0. Oba gola za goste je zabil Lionel Messi, ki je sprva v 76. minuti mojstrsko v gol pospravil podajo rezervista Ibrahima Afellayja, nato pa v 87. minuti še drugič premagal Ikerja Casillasa in postavil končni izid tekem. Argentinec je zdaj že pri enajstih zadetkih v enajstih tekmah lige prvakov v tej sezoni. Madridčani so v zadnje pol ure igrali brez izključenega branilca Pepeja, po odhodu z igrišča portugalskega reprezentanta pa je bil izključen tudi domači trener Jose Mourinho, ki je izgubil živce zaradi sporne sodniške odločitve. Madridčane zdaj čaka izjemno zahtevna naloga na povratni tekmi, saj v Barceloni ne bodo mogli računati niti na Sergia Ramosa, ki je prejel drugi rumeni karton. Vse kaže, da bosta v letošnjem finalu lige prvakov na Wembleyju v Londonu igrala Barcelona in Manchester United, ki sta se za evropsko krono udarila že leta 2009 v Rimu, ko so se zmage z 2:0 veselili Katalonci.

Manchester United je imel v torek v gosteh pri Schalkeju že v prvem polčasu veliko priložnosti, a je v vratih Schalkeja blestel Manuel Neuer. Tragični junak gostujoče ekipe je bil predvsem Javier Hernandez, ki je zapravil nekaj izvrstnih priložnosti. V prvem delu drugega polčasa ni bilo veliko priložnosti, nato so gostje v treh minutah dvakrat zadeli in prišli do velike prednosti pred povratno tekmo. Najprej je v 67. minuti zadel veteran Ryan Giggs, v 70. minuti pa je Wayne Rooney, podajalec pri prvem zadetku, postavil končni izid in, kot se zdi, zapečatil usodo Nemcev.

Ne spreglejte