Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
19.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 5. 2013, 19.19

8 let

Kosič tudi v pokalu nadaljeval niz, Maribor se je izvlekel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši kranjskega Triglava in Maribora so se na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). Povratna tekma bo čez en teden v Ljudskem vrtu.

Kranjčani tudi na šesti tekmi pod vodstvom Dušana Kosića niso izgubili. Še več, kar nekaj časa je kazalo, da bodo pokalne in državne prvake celo premagali, a na koncu se je prvi del kranjsko-mariborske trilogije (obe ekipi se bosta srečali še konec tedna v prvenstvu in spet prihodnjo sredo na povratni tekmi pokala) končal brez zmagovalca. Končni izid je postavil Marcos Tavares z lepim strelom v izdihljajih tekme.

Tekma v Kranju se je začela precej dinamično. Že v osmi minuti je Maribor povedel, ko je po lepi akciji Agim Ibraimi žogo oddal na levo stran kazenskega prostora, od koder je z diagonalnim strelom zadel Dejan Mezga. Kranjčanov to ni zmedlo in že pet minut pozneje so izenačili.

Enis Đurković je podal na rob kazenskega prostora, od koder je malce z leve strani z mojstrskim strelom v nasprotni zgornji kot zadel Davor Bubanja. V 22. minuti so znova poskusili gosti prek Mezge, a neuspešno, saj je Pelko žogo ujel, v 33. minuti pa je malce z leve poskusil še vtekajoči Robert Berić, a meril nenatančno, tako kot tudi Matija Smrekar tri minute pozneje.

V drugem polčasu je prvi nevarneje poskusil Mezga, a je bil Pelko na mestu. V 54. minuti pa je domači vratar lahko le s pogledom spremljal žogo, ki jo je s prostega strela z 20 metrov poslal Martin Milec, a je na srečo Gorenjcev zadela prečko. Domači so na drugi strani imeli nekaj polpriložnosti, Jasmina Handanovića pa niso namučili. Toda v 76. minuti so povedli.

Đurković je preigraval v kazenskem prostoru, imel nekaj sreče, da je ostal pri žogi, nato pa prelisičil Handanovića in žogo iz bližine poslal v prazno mrežo. Ko je že kazalo, da bo Kranjčanom uspelo zadržati prednost pred povratno tekmo, pa je z roba kazenskega prostora v 90. minuti močno po tleh sprožil Marcos Tavares in izid izenačil na 2:2.

Ne spreglejte