Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2017,
20.31

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Koper NK Domžale

Sobota, 6. 5. 2017, 20.31

6 let, 11 mesecev

Poročilo s tekme Koper : Domžale

Koprčani utišali Domžalčane in pomagali Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ruben Belima | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Kopra so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:0 (2:0).

pokala Slovenije, še prej pa so Koper obiskali v ligaškem srečanju proti domačim kozličkom. Zapustili so ga slabe volje. Čeprav so predvsem v drugem polčasu prevladovali in napadali, pa so bili ob neučinkovitosti kaznovani s tremi zadetki v svoji mreži. To je pomenilo, da so lahko na Štajerskem začeli odpirati penino za Mariborov 14. naslov državnega prvaka, saj vijoličastih so konca prvenstva ne more ujeti več nihče. Na drugi strani pa so Koprčani ohranili upe na četrto mesto, za petimi Celjani zaostajajo točko, za Gorico, ki igra nocoj v Mariboru, pa štiri.

Tekmo na Bonifiki so sicer bolje začeli domači in že v šesti minuti se je po strelu Rubena Belime izkazal vratar gostov Dejan Milić, ki je žogo izbil v kot. Koprčani so kot izvedli, odbita žoga je prišla na rob kazenskega prostora Domžal, Nermin Hodžić pa jo je z natančnim diagonalnim strelom po tleh poslal v gol za vodstvo Kopra z 1:0.

Po 14 minutah je bilo že 2:0

V 14. minuti so domači vodili že z 2:0. Z leve strani je Matic Paljk poslal povratno žogo v kazenski prostor Domžal, Ruben Belima pa je s 14 metrov streljal iz prve in z natančnim diagonalnim strelom ugnal vratarja gostov. Tri minute pozneje so bili nevarni gosti, z glavo je poizkusil zadeti Amedej Vetrih, a je zadel le okvir koprskih vrat. V 32. minuti je Matija Širok lepo zaposlil Ivana Firerja, ki pa je iz ugodnega položaja streljal v vratarja Marijana Antolovića. Domači so bili spet nevarni v 43. minuti, a je vratar Milić dobro ustavil strel Mateja Pučka. Minuto zatem je bil na drugi strani nevaren Petar Franjić, a zadel le zunanji del mreže domačega gola.

Gostje so takoj v drugem polčasu pritisnili, domači so bili stisnjeni pred svoj kazenski prostor in so se disciplinirano branili. V 56. minuti je najprej iz bližine streljal Širok, potem v nadaljevanju še rezervist Veljko Batrović, eden Koprčanov je njegov strel blokiral, gostje pa so neuspešno zahtevali igro z roko in najstrožjo kazen. Tri minute kasneje se po kotu in gneči pred koprskimi vrati, ko je bil v ugodnem položaju, ni najbolje znašel Vetrih.

Odločilni trenutek je bila obramba koprskega vratarja

V 64. minuti je nevarno pred gol Antolovića podal Jure Balkovec, po pravi paniki pred svojimi vrati pa so Koprčani žogo le izbili iz nevarne cone. Domači, ki so se opredelili na protinapade, so v enega od njih krenili v 65. minuti, soliden poizkus Pučka pa je Milić zanesljivo obranil. V 67. minuti je po kotu za Domžale z roko pred svojim golom igral Hodžić in sodnik pa je upravičeno pokazal na belo točko. Izkušeni Ivan Firer pa enajstmetrovke ni izvedel najbolje, saj se je z obrambo izkazal domači vratar Antolović.

Obramba koprskega vratarja je bila bržkone odločilen trenutek, ki je gostom onemogočil rezultatski priključek. V 83. minuti je prišla kazen za neučinkovitost gostov. Razpoloženi Belima je natančno streljal po tleh z več kot dvajsetih metrov in s svojim drugim zadetkom povišal vodstvo Kopra na visokih 3:0. V 87. minuti so imeli gostje, ki so napadali cel drugi polčas, sicer novo lepo priložnost, strel Luke Volariča iz bližine pa je odlično ustavil Antolović, ob Belimi gotovo največji junak zmage domačih.

Koprčani bodo v 33. krogu v petek gostovali v Radomljah, Domžalčani pa dan pozneje v Ljubljani.

Koper : Domžale 3:0 (2:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Gabrovec (Markovci).

Strelca: 1:0 Hodžić (7.), 2:0 Belima (14.), 3:0 Belima (83.).

Koper: Antolović, Paljk (od 73. Krivičić), Datković, Gregov, Horvat (od 22. Dedić), Kokorović, Hodžić (od 84. Teijo), Pučko, Ibričić, Belima, Križman.
Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok, Elsner (od 46. Batrović), Repas, Vetrih, Majer, Franjić (od 53. Bratanović), Firer (od 71. Volarič).

Rumeni kartoni: Paljk, Dedić, Križman, Hodžić, Belima, Teijo; Volarič.

Ne spreglejte