Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2016,
14.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Luka Koper

Petek, 19. 2. 2016, 14.59

6 let, 6 mesecev

Koprčani so prepričani, da bodo Slovenci videli nekaj novega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometni klub Koper bo v drugem delu prvenstva v povsem spremenjeni podobi skušal popraviti, kar je pokvaril v prvem delu. Želja je Evropa, pravega cilja ni.

Po 22 odigranih prvenstvenih krogih je Koper šele na sedmem mestu prvenstvene lestvice, iz pokalnega tekmovanja pa je že izpadel. A zdaj je na Bonifiki povsem drugače, kot je bilo pred nekaj meseci. Igralski kader je praktično povsem spremenjen, zamenjala se je skorajda celotna zasedba kanarčkov, ki so po slovenskih prvoligaških zelenicah tekali pred nekaj meseci.

Zdaj je v klubu veliko tujcev, spremembe so se zgodile tudi drugje. Prišel je nov predsednik, to je zdaj Valter Valenčič, ki obljublja, da bo skupaj s sodelavci – v ozadju niti vleče predvsem koprski župan Boris Popović – Koper spet postavil tja, kamor spada. V vrh slovenskega nogometa. Tudi strokovno vodstvo je povsem novo. Iz Zavrča sta na Obalo prišla Srba Slavko Matić in Dušan Petković. Prvi je prevzel trenersko vlogo, drugi pa vlogo športnega direktorja.

Slovenska javnost bo spoznala nov Koper

"Že na začetku priprav sem dejal, da pred igralce in trenerja nismo postavili nobenih ciljev. Želje imamo, in sicer si želimo z obema rokama zagrabiti možnost za Evropo, če se nam bo ponudila. V njo bi lahko prišli, če bi zasedli prvo mesto in bi se v pokalu s preostalimi klubi izšlo tako, kot si želimo. Imamo odprto pot do Evrope, a ta ni nuja. Če nam bo uspelo, bomo presegli sami sebe. Ne bi ga rad preveč hvalil, a rad bi omenil župana Borisa Popovića. Če ga ne bi bilo, kdo ve, kaj bi se s klubom sploh zgodilo," pred nadaljevanjem prvenstva pravi novopečeni koprski kadrovik Petković. Koprčane za začetek čaka gostovanje pri Olimpiji.

"Mislim, da bomo do tekme proti Olimpiji pripravljeni. Slovenska javnost bo takrat spoznala neki nov Koper. Takšnega, kot ga je pričakovala že v preteklosti," obljublja Petković. Koprčani so se sicer pripravljali na Hrvaškem, v Medulinu, pripravljalno obdobjem pa bodo končali na Malti, kjer so trenutno. "V nasprotju s preostalimi slovenskimi prvoligaši smo se z nasprotniki za morebitne pripravljalne tekme dogovarjali sproti, zato nismo imeli prave izbire, a najpomembneje je, da napredujemo iz dneva v dan.

Po organizaciji so med prvimi v Sloveniji

"Imamo ogromno novih igralcev, ostalo je tudi nekaj starih. Mislim, da imamo ekipo, kakršne smo si želeli. Trener ima z izbiro začetne enajsterice sladke skrbi. Zdaj bomo videli, iz kakšnega testa smo. Po organizaciji Koper verjetno spada med najboljši dve, tri ekipe v Sloveniji. Na nas je, da zdaj izkoristimo vse, kar imamo na voljo, in pridemo v Evropo. Sem optimist," je še povedal Petković.

Z rezultati ekipe v pripravljalnem obdobju sicer nikakor ne more biti zadovoljen. Koper je na šestih tekmah doživel kar pet porazov, nekateri so bili skrb vzbujajoči, in niti enkrat ni zmagal. Enkrat je remiziral.

Ne spreglejte