Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
6. 4. 2013,
10.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Luka Koper Olimpija

Sobota, 6. 4. 2013, 10.22

7 let, 12 mesecev

Koper z remiji ne bo videl Evrope

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenske prvoligaške zelenice bodo danes oživele na obračunu za 6. mesto v Velenju, v Kopru bodo prisotne tudi televizijske kamere, v Domžalah se bo reševala Mura 05. Maribor in Olimpija v nedeljo.

V slovenski prestolnici lignita bi lahko kmalu občudovali šestouvrščeno moštvo v Prvi ligi Telekom Slovenije. S tem bi Jernej Javornik v kratkem času že uresničil osnovni cilj. Popeljati ''knape'' proč od nevarnih mest, ki imajo opravka s selitvijo v drugo ligo. V Velenje prihaja neposredni tekmec za šesto mesto, Gorica. Rudar ima neprimerno manj težav z izplačevanjem finančnih obveznosti kot primorski tekmec, danes bo računal še na prednost domačega igrišča. Največji udarec predstavlja izostanek mladega reprezentanta Elvisa Bratanovića, ki bo tako kot Rusmin Dedić, Uroš Rošer in Nemanja Stjepanović spremljal dvoboj s tribun. Tako bo v osrednji vlogi za doseganje zadetkov dvojec Eterović – Podlogar, v odlični formi je tudi Ivan Firer. Novogoričani še niso pozabili spornega dogodka na tekmi prejšnjega kroga, ko jo je z zlomljenim nosom skupil Miha Gregorič, zaradi tega pa ni bil nihče kaznovan.''Vrtnice'' se v Velenje odpravljajo po domačem porazu z Domžalami, na gostovanja pa se bodo morali hitro navaditi, saj jih po Rudarju čakajo še tri zaporedne tekme v gosteh.

Ljubitelji prvoligaškega nogometa si boste lahko danes ogledali tudi prenos srečanja med Koprom in Celjem. Na Planet TV. Ko so Celjani jeseni gostovali v Kopru, so izgubili z 0:1, a imeli vseeno manjši razlog za ponos in zadovoljstvo. Kapetan Sebastjan Gobec je namreč vknjižil 422. nastop v 1. SNL in postal absolutni rekorder po številu nastopov. Danes bo nekoliko manj slavnostno, ne bi pa imeli Koprčani nič proti, če bi se ponovil jesenski razplet. Četa Rodolfa Vanola namreč pogreša zmage. Čeprav je v tem letu še neporažena, ne more biti zadovoljna z razpletom. Lotilo se jo je prekletstvo remijev, ki onemogoča, da bi se točke nabirale hitreje. Domžale so na tretjem mestu, ki prinaša Evropo, vedno dlje. Če Koprčani ne bodo začeli zmagovati, na komplet treh točk čakajo že sedem tekem, bodo še drugič zapored ostali brez evropske pogače. Gledalci ne bi imeli nič proti, če bi se ponovil strelski festival iz leta 2010, ko so Koprčani odpravili Celjane s hokejskih 7:3, kar štirikrat pa je zadel zdaj že upokojeni Milan Osterc. Celjani ne bodo mogli nastopiti v najmočnejši postavi, saj ima Miloš Rus ogromno težav s poškodbami, pa tudi virozami. Statistika jim je gre na roko, saj na zadnjih štirih gostovanjih v Kopru niso dosegli gola. Zadnji celjski strelec na Obali je bil Denis Popović, ki pa zdaj nosi prav dres ''kanarčkov''. Se pa Celjani na Bonifiko v tej sezoni še želijo vrniti. Če bodo v polfinalu pokala boljši od Aluminija, se bodo prihodnji mesec v Kopru na finalnem srečanju potegovali za lovoriko. In morda imeli Evropo takrat že zagotovljeno. Če bo Maribor izločil Triglav ...

Domžalčani so pod taktirko zaljubljenca v ofenzivni nogomet, Stevana Mojsilovića, neizprosni v gosteh, kjer osvajajo točke z neverjetno lahkoto. Če bi podoben ritem ubrali tudi pred domačim občinstvom, bi imel Maribor resnega tekmeca za osvojitev državnega naslova. Tako pa gre Domžalam v Športnem parku ob Kamniški Bistrici bistveno slabše, kar je pojav, ki že dolgo časa vznemirja rumeno-modri tabor. Zdaj se ponuja idealna priložnost, da se zmage preselijo tudi na domačo zelenico, saj prihaja zadnjeuvrščena Mura 05. Na papirju je torej bolj ali manj jasno, kdo je velik favorit. Prekmurci bodo morali zaigrati na vse ali nič, saj so v nezavidljivem položaju. Selitev v drugo ligo, ki je aktualna že tako ali tako zaradi klubskih organizacijskih težav in perečega vprašanja, če bo novo klubsko vodstvo ob vseh dolgovih sploh kos izzivom pravočasne pridobitve tekmovalne licence, je tisto, kar vnaša med črno-bele dodaten nemir. Po dragoceni zmagi nad Triglavom želijo izbranci Anteja Šimundže nadaljevati s pozitivnim trendom, a bodo tokrat naleteli na tekmeca, ki je v izvrstni formi, hkrati pa se lahko ponaša z izjemno široko klopjo. O njej lahko v Murski Soboti le sanjajo, saj se pozna odsotnost vsakega prvokategornika. Tokrat bo denimo manjkal tudi kaznovani Rajko Rep.

Ne spreglejte