Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
1. 6. 2017,
11.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

3

Natisni članek

FC Koper

Četrtek, 1. 6. 2017, 11.47

6 let, 6 mesecev

Koper dokončno brez prve lige

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

3

Prvoligaška zgodba FC Koper se klavrno končuje, potem ko primorski klub ni dobil licence za nastopanje v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vonj po prvi ligi vendarle ostaja na Bonifiki?

Koper: Zbogom, prva liga! | Foto: Sportida Koper: Zbogom, prva liga! Foto: Sportida

Potem ko se skozi licenčno sito Nogometne zveze Slovenije lani ni prebil Zavrč, ki je nato po popolnem razpadu sistema predčasno končal tudi nastopanje v drugi ligi, je letos podobne usode deležen Koper. Dolgoletni prvoligaš in celo nekdanji prvak je bil namreč neuspešen tudi na drugi stopnji licenciranja.

Koprčanom je komisija za licenciranje rdečo luč prižgala že pred enim mesecem. Kot razlog so pri NZS označili "neizpolnjevanje finančnih obveznosti". Obalni klub se je nato na odločitev pritožil. A zgolj dan po tem, ko je njihov štadion Bonifika gostil finalno tekmo pokala, je s sedeža NZS prišlo sporočilo: "Licenčna komisija za pritožbe je v skladu s Pravilnikom NZS o licenciranju sprejela odločitev glede pritožbe FC Koper zoper odločbo komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, ter pritožbo zavrnila kot neutemeljeno. Odločitev pomeni, da FC Koper ni pridobil licence za nastopanje v 1. SNL v sezoni 2017/18."

Posledično to pomeni, da se tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v 1. SNL med Aluminijem in NK Ankaran-Hrvatini ne bosta odigrali.

Prva liga se po zaslugi Triglava vrača na Gorenjsko. | Foto: Sportida Prva liga se po zaslugi Triglava vrača na Gorenjsko. Foto: Sportida Kdo v Prvi ligi Telekom Slovenije 2017/18?

Poleg Kopra se od prvoligaške druščine zanesljivo poslavljajo tudi Radomlje, ki so z vsega trinajstimi točkami zasedle zadnje mesto v ligi. Kot prvak v 2. SNL si je prvoligaški status na igrišču priboril kranjski Triglav. V ligi ostajajo tudi Krško, Rudar, Celje, Domžale, Olimpija, Gorica in prvak Maribor.

Po odpovedi dodatnih kvalifikacij bo prvoligaški status ohranil tudi Aluminij. Pravico do desetega mesta v elitni druščini pa bo zdaj dobil Ankaran-Hrvatini. Gre za klub, ki domače tekme igra na štadionu Bonifika in je sezono v 2. SNL končal na tretjem mestu. Ker se je nato Roltek Dob odrekel dodatnim kvalifikacijam, so vrzel zapolnili Primorci. A zdaj se jim ne obetajo kvalifikacije, temveč kar prva liga. "Če bodo izpolnjevali vse pogoje, bo IO NZS sprejel sklep o popolnitvi lige," so nam potrdili pri NZS.

 

Ne spreglejte