Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2023,
19.15

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Cesc Fabregas Španska nogometna reprezentanca Arsenal FC Barcelona

Sobota, 1. 7. 2023, 19.15

10 mesecev, 1 teden

Cesc Fabregas

Kopačke pospravil še en član zlate španske generacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Cesc Fabregas | Cesc Fabregas je zmagoval tudi z Barcelono. | Foto Guliverimage

Cesc Fabregas je zmagoval tudi z Barcelono.

Foto: Guliverimage

Po Gerardu Piqueju je kariero končal še en član zlate generacije španske reprezentance in Barcelone Cesc Fabregas. "To je bila avantura, ki je ne bom nikoli pozabil," je zapisal na družabnih omrežjih.

Igral je tudi za Chelsea in Arsenal. | Foto: Reuters Igral je tudi za Chelsea in Arsenal. Foto: Reuters Cesc Fabregas se je pri 36 letih odločil za konec športne poti. Vezist, ki je Španiji pomagal do evropskih naslovov v letih 2008 in 2012 ter svetovnega 2010, je odločitev o koncu kariere zapisal na Instagramu. "Z veliko žalostjo sporočam, da je prišel čas za to, da obesim nogometne čevlje na klin. Za vedno bom shranil trenutke od prvih dni pri Barci, Arsenalu, pa spet pri Barci, Chelseaju, Monacu in Comu. Od dviga pokala za svetovnega prvaka, pa evropskega prvaka do vsega, kar lahko osvojiš v Angliji in Španiji ter v Evropi - to je bila avantura, ki je ne bom nikoli pozabil."

Cesc Fabregas je bil s Španijo svetovni prvak leta 2010. | Foto: Guliverimage Cesc Fabregas je bil s Španijo svetovni prvak leta 2010. Foto: Guliverimage

Ob tem se je zahvalil vsem, s katerimi je sodeloval, družini ter tudi tekmecem, ki so ga, kot pravi, naredili močnejšega. "Vse skupaj je že zdaj več kot vredno z vsemi spomini in prijatelji, ki sem jih dobil na tej poti. Prav tako sem se naučil tri jezike in postal bolj sočuten in pametnejši na teh potovanjih. Doživel sem izkušnje, za katere si niti v milijon letih ne bi mislil, da jih bom."

Fabregas je v karieri ob reprezentančnih osvojil še številne lovorike na klubski ravni, med drugim je bil dvakrat angleški prvak, dvakrat je osvojil angleški superpokal, dvakrat angleški pokal ter dvakrat španski superpokal, po enkrat pa evropski superpokal, evropsko ligo, klubsko svetovno prvenstvo, špansko ligo, angleški ligaški pokal in španski pokal. Španec je največji pečat pustil pri londonskem Arsenalu (2003-2011), Barceloni (2011-2014) in Chelseaju (2014-2019), nato pa je igral še za Monaco (2019-2022), nazadnje pa za Como (2022-2023).

Ne spreglejte