Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
16.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 16.16

8 let

Konec je, Izet Rastoder ni več predsednik Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometni klub Olimpija je deležen ogromnih sprememb. Od predsedniškega položaja se je poslovil Izet Rastoder, ljubljanski klub pa bo 15. junija prevzel ameriški poslovnež Milan Mandarić.

Po skromni sezoni Olimpije, četrtem mestu v prvenstvu in izpadu v četrtfinalu v pokalnem tekmovanju, je odgovornost za neprepričljive nastope prevzel športni direktor Milenko Ačimović. Razočaranje zaradi neuspešnega lova na mesto, ki vodi v Evropo, je bilo tako veliko, da se je poslovil še pred koncem sezone.

Le 48 ur po zadnji tekmi, bolečem domačem porazu z Domžalami, je odgovorni položaj zapustil še njegov nekdanji predsednik. Bogati slovenski podjetnik Izet Rastoder, ki med navijači ni užival zaupanja, navijaška skupina Green Dragons pa zaradi nestrinjanja z njegovimi pogledi na vodenje kluba v prejšnji sezoni sploh ni obiskovala domačih tekem, je odstopil s položaja predsednika.

Mandarić bo prevzel klub 15. junija

Funkcijo je predal ameriškemu poslovnežu srbskih korenin Milanu Mandariću. "Danes sem z g. Mandarićem sklenil dogovor o predaji kluba, zato odstopam z mesta predsednika ŠDNK Olimpija Ljubljana. Do skupščine, ki bo na sporedu 15. junija 2015 ob 11. uri v hotelu Lev, bom opravljal nujne tekoče posle," je v ponedeljek v odstopni izjavi zapisal Rastoder.

V Ljubljano tako prihaja 76-letni premožni ljubitelj nogometa, ki je pred leti sodeloval s koprskim klubom, zdaj pa je vrnitev v slovenski nogomet začinil s prevzemom Olimpije. Zdaj že nekdanjemu predsedniku Rastoderju je po neuradnih informacijah za prevzem kluba ponudil izplačilo štirih milijonov evrov. Tako je prvotno ponudbo, ki je na naslov vodstva ljubljanskega kluba priromala pred dvema mesecema, dvignil še za milijon evrov.

Rudonja podpira Mandarića, med kandidati za trenerja tudi Stojanović

Z Mandarićem je v preteklosti v različnih vlogah na Otoku in v Sloveniji sodeloval Mladen Rudonja. Nekdanji reprezentant ne skriva ljubezni do Olimpije, na vprašanje, ali bi bil lahko to, da bo klub prevzel izkušeni Američan, konkreten temelj njegove vrnitve v Ljubljano, pa nam Primorec ni znal odgovoriti. "O tem ne vem absolutno nič, saj nisem imel še nobenega stika z Mandarićem. Lahko pa povem, da sem vesel, da se je tako odločil in da se zadeva z Rastoderjem končno končuje. Klub bo zagotovo napredoval na višjo raven. Podpiram Milana, ki ga poznam že ogromno let in bo znal pomagati Olimpiji do boljše prihodnosti," je prepričan "Turbo Rudi".

Pozna tudi Stojića, s katerim pa se je nazadnje družil pred 15 leti. Takrat sta si oba služila nogometni kruh v Belgiji. "Ranko je takrat komaj začel menedžerske posle, od takrat pa se nisva več srečevala," je omenil novega generalnega direktorja ljubljanskega kluba, ki se želi približati slovenskemu vrhu in vrniti občinstvo na največji slovenski štadion.

Nogometaši Olimpije naj bi v kratkem spoznali ime novega trenerja. Aleksander Radosavljević, ki je vodil zadnjo tekmo z Domžalami in izgubil, bo tako zapustil vroči stolček. Prevladujejo govorice, da bi to lahko postal nekdanji trener Partizana Marko Nikolić, zanimivo pa je, da omenjajo tudi nekdanjega slovenskega selektorja Slavišo Stojanovića.

Ljubljančan se je v sezoni 2013/14 izkazal z vodenjem Crvene zvezde, ki jo je popeljal do srbskega naslova, na poti do dragocene lovorike pa prehitel tudi Nikolićeve črno-bele. Priprave nogometašev Olimpije, ki so se večinoma odpravili v tople kraje, se bodo začele 10. junija.

Ne spreglejte