Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 1. 2017,
11.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Alvaro Morata Real Madrid špansko prvenstvo španski pokal Zinedine Zidane Juventus

Petek, 27. 1. 2017, 11.33

6 let, 6 mesecev

Nezadovoljstvo Alvara Morate

Konec idile v Realu: Španec jezen na Zidana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Alvaro Morata | Foto Reuters

Foto: Reuters

V taboru madridskega Reala je po nepričakovanem izpadu iz španskega pokalnega tekmovanja zaznati vse več negativne energije. Španski reprezentant Alvaro Morata se počuti izigranega. Ko se je lani vrnil v Madrid in zapustil Juventus, mu je trener Zinedine Zidane obljubil, da bo prebil na igrišču veliko minut. Obljube ni izpolnil.

Španski zvezdnik, za katerega je madridski Real lansko poletje odštel torinskemu Juventusu 30 milijonov evrov, je nesrečen. Otrok madridskega kluba je jezen na trenerja Zinedina Zidana. Zaradi njegovih obljub o veliki minutaži se je lansko poletje odločil, da bo zavrnil številke mikavne ponudbe in se vrnil v domovino. Srce ga je gnalo nazaj med bele baletnike, s katerimi je že osvojil naslov evropskega prvaka.

Obvestil je agenta, da hoče drugam

Zinedine Zidane bi lahko ostal poleti brez španskega reprezentanta. | Foto: Reuters Zinedine Zidane bi lahko ostal poleti brez španskega reprezentanta. Foto: Reuters Ko se je pridružil galaktikom, je verjel, da bo deležen večjega števila igralnih minut. Čeprav je konica napada pri evropskem in svetovnem prvaku praviloma rezervirana za zvezdniški trojec BBC (Gareth Bale, Karim Benzema in Cristiano Ronaldo), se standardni španski reprezentant ni ustrašil in verjel, da se bo zanj našlo dovolj minut.

Ko se je poškodoval Valižan Bale, se Zidane ni pogosto spomnil na 24-letnega španskega napadalca. To je Morato spravilo v slabo voljo. Radijska postaja Cadena Ser poroča, kako je nezadovoljni Španec že obvestil agenta, naj mu poleti poišče nov klub, če bo na trenerskem stolčku Reala še vedno sedel Zidane.

Juventus, Arsenal in Chelsea

Za Morato vlada veliko zanimanje med evropskimi klubskimi velikani. Poleg Juventusa, kjer se je izkazal, bi ga rada po poročanju španskega športnega dnevnika AS v svojih vrstah pozdravila tudi londonska kluba Arsenal in Chelsea.

Bo 24-letni Španec še sodeloval z najboljšim nogometašem na svetu, Cristianom Ronaldom? | Foto: Getty Images Bo 24-letni Španec še sodeloval z najboljšim nogometašem na svetu, Cristianom Ronaldom? Foto: Getty Images

Angleški mediji že povezujejo njegov prihod na Stamford Bridge, če se bo Brazilec s španskim potnim listom Diego Costa ob koncu sezone odločil za odhod na Kitajsko.

Ne spreglejte