Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 11. 2014,
15.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chelsea NK Maribor NK Maribor Roman Abramovič

Torek, 4. 11. 2014, 15.21

8 let

Ko pride Abramovič, tega ne obešajo na veliki zvon

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes bo v Maribor prišla zvezdniška zasedba angleškega velikana Chelseaja. Nastanjena bo v hotelu Habakuk. Nima posebnih zahtev, lastnik kluba Roman Abramovič pa ima najraje, če ostane neopažen.

Modri levi so se s pomočjo silnih milijonov ruskega mogotca Romana Abramoviča, ki se je pred dobrim desetletjem zaljubil v londonski klub z bogato tradicijo in mu napolnil blagajno, zasidrali v izbrano druščino evropske klubske elite. V mestu ob Dravi bodo gostovali prvič, za postojanko pa so si izbrali hotel s petimi zvezdicami Habakuk, ki se nahaja v prelepem naravnem okolju na obronkih gozdov Pohorja in gostom nudi marsikaj. Končno odločitev o tem, kje bo nastanjen na gostovanju v Sloveniji, je podal angleški klub sam. "Pri organizaciji si na gostovanjih v ligi prvakov na svojem. Sam izbereš, sam plačaš, hotel pa prilagajaš ekipi," pojasnjuje Željko Latin, predstavnik za stike z javnostjo pri mariborskem klubu, ki bo v sredo pričakal enega osrednjih favoritov za osvojitev evropskega naslova. Evropska nogometna zveza (Uefa) se tako ne meša v izbiro udeležencev lige prvakov o nastanitvi, niti ne postavlja nikakršnih zahtev, ki bi se jih morali držati.

Chelsea sploh ne bo opravil treninga v Ljudskem vrtu

Zasedba vodilnega angleškega prvoligaškega kluba bo prag slovenskega hotela danes prestopila malce po 18. uri, nato se bosta trener Jose Mourinho in eden izmed nogometašev udeležila obveznega in v ligi prvakov že tradicionalnega srečanja s predstavniki sedme sile v Ljudskem vrtu, nogometaši pa se bodo predali počitku. Torkovega treninga namreč sploh ne bodo opravili na mariborskem štadionu.

Zadnji preizkus moči so v dopoldanskem času opravili v svojem pripravljalnem središču Cobham, ki se nahaja v okolici Londona. To ni nič novega, to je že ustavljena praksa Chelseaja. Trener pač želi opraviti trening v dopoldanskem času, kar mu potovanje drugače onemogoča.

Tako bo zelenica Ljudskega vrta za zvezdnike Chelseaja, zbrane z vseh vetrov, predstavljala določeno neznanko, kar pa glede na bleščeče rezultate Mourinhove čete v tej sezoni ne bi smelo v večji meri vplivati na končni rezultat in posebno prednost za Mariborčane. To je tudi edina posebnost, v kateri na gostovanju v Sloveniji izstopa londonski bogati klub.

Vse je v mejah normale

"Chelsea v Sloveniji nima posebnih zahtev, vse je v mejah normale. Tudi če pride Abramovič, tega ne obešajo na veliki zvon. Dejali so, da je rad neopazen, normalno oblečen in se nerad izpostavlja," se je Latin dotaknil še ruskega milijarderja in gorečega zaljubljenca v nogomet, ki se je v Ljudskem vrtu že mudil, a ga ni ohranil v prijetnem spominu.

Pred petimi leti je v mesto ob Dravi pripotoval s svojim zasebnim boeingom 767, večerjal v znani mariborski ribji restavraciji, nato pa v častni loži mariborskega štadiona delal družbo takratnemu ruskemu predsedniku Dimitriju Medvedjevu. Kekova četa je na povratni tekmi kvalifikacij za SP 2010 senzacionalno odpravila Hiddinkove ruske medvede in se uvrstila na največje tekmovanje, kar ga ponuja nogomet. Rusi so bili zelo razočarani. Veliki favoriti, še večji, kot je bila takrat ruska reprezentanca, bodo v sredo tudi nogometaši Chelseaja. Bi lahko gostitelji poskrbeli za novo senzacijo, ki bi pokvarila dan Abramoviču?

Angleži niso vrnili niti ene vstopnice, obeta se veličastna koreografija

V Maribor prihaja okrog 850 navijačev Chelseaja. Natanko 642 jih bo dvoboj spremljalo na levem delu severne tribune, preostalih 200 simpatizerjev, klubskih gostov ter družinskih članov igralcev pa bo zasedlo mesta na osrednji zahodni tribuni. Večina angleških navijačev se bo na dan tekme družila na mariborskem Grajskem trgu, tisti, ki so v Slovenijo prišli brez dragocenega listka, pa lahko srečanje skupaj z Mariborčani spremljajo na velikem ekranu, kot je že navada v tej sezoni, a verjetno tovrstnih primerov ne bo veliko.

Ker angleški klub ni vrnil niti ene vstopnice, namenjene gostujočim navijačem, je odpadla možnost, da bi Maribor v zadnjem trenutku lahko sprostil prodajo vstopnic. Tako je bilo pred tekmo s Sportingom, ko je v Maribor prispelo manj Portugalcev, kot je bilo zanje pripravljenih sedežev na štadionu. Zdaj bo drugače in bo sektor, namenjen gostujočim privržencem, poln do zadnjega mesta. Ljudski vrt je razprodan, tako da se obeta pravi nogometni praznik, navijači Maribora pa znova obljubljajo veličastno koreografijo, zato gledalce prosijo, da se na tribune odpravijo že krepko pred začetkom dvoboja.

Ne spreglejte