Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 7. 2016,
7.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Sporting Lizbona Ažbe Jug Bojan Jokić

Sreda, 27. 7. 2016, 7.30

6 let, 6 mesecev

Ažbe Jug navdušuje v vratih lizbonskega Sportinga

Ko ni evropskega prvaka, med vratnicama velikana blesti Slovenec

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Ažbe Jug se vse bolj prebija v ospredje v lizbonskem Sportingu, 18-kratnem portugalskem prvaku, h kateremu je pred letom dni prišel iz Francije. Slovenski vratar v pripravljalnem obdobju redno brani vrata Lizbončanov.

Sporting, ki je v prejšnji sezoni zasedel drugo mesto v portugalskem prvenstvu in ga septembra čaka igranje v elitni ligi prvakov, se pospešeno pripravlja na novo sezono.

Kdo ve, morda bo v njej pomembnejšo vlogo igral tudi Ažbe Jug, ta je številka dve pri klubu, ki je Portugalski dal številne reprezentante, ki so letos v Franciji osvojili naslov evropskega prvaka. Tudi vratarja Ruija Patricia, ki je v marsičem pripomogel, da so Portugalci osvojili prvo veliko nogometno lovoriko.

Prav 28-letni as je tisti, ki ga med vratnicama Sportinga v zadnjem času menja Jug. Ker se je Patricio Sportingu priključil pozneje, je na štirih prijateljskih tekmah priložnost dobil nekdanji vratar ljubljanskega Interblocka in se na zadnjih dveh izkazal. Že pred tem je branil tudi na tekmah proti Monacu in Zenitu, vmes je na eni tekmi priložnost dobil mladi, 19-letni Srb Vladimir Stojković.

Proti Villarrealu je blestel

V soboto je Jug branil pri porazu proti Lyonu ob predstavitvi ekipe pred novo sezono, ko je Sporting pred domačimi navijači izgubil z 0:1. Branil je v prvem polčasu in ohranil nedotaknjeno mrežo. V drugem je priložnost dobil Patricio, ki je nastopil predvsem zato, da se je lahko po osvojitvi evropskega naslova predstavil lizbonskim navijačem.

24-letni Mariborčan je nase opozoril predvsem na tekmi proti Villarrealu. | Foto: 24-letni Mariborčan je nase opozoril predvsem na tekmi proti Villarrealu.

V torek je bil Sporting na delu še drugič v nekaj dneh in se v Badajozu v zelo vročem podnebju, temperature so dosegale blizu 40 stopinj Celzija, pomeril s španskim prvoligašem Villarrealom, pri katerem ni bilo slovenskega reprezentanta Bojana Jokića.

Na tej tekmi, v rednem delu gledalci niso videli zadetka, je 24-letni slovenski vratar branil od prve do zadnje minute in se izkazal z nekaj dobrimi posredovanji. Po 90 minutah igre so sledile enajstmetrovke. Čeprav je Jug en strel z bele točke ubranil, je Sporting izgubil.

Bo v novi sezoni dobil več priložnosti?

Sporting bo pred začetkom nove sezone, 13. avgusta ga čaka prvenstvena tekma proti Maritimu, odigral še štiri prijateljske tekme. Prav zanimivo bo videti, ali bo Jug, ki je za Lizbončane do zdaj na uradnih tekmah branil le enkrat in januarja letos pri zmagi v pokalu nad Arouco mrežo ohranil nedotaknjeno (v Franciji je za Bordeaux nastopil štirikrat), v novi sezoni dobival več priložnosti za igro.

Ne spreglejte