Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 5. 2016,
12.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Saul Niguez Atletico Madrid Real Madrid liga prvakov

Petek, 27. 5. 2016, 12.24

6 let, 6 mesecev

Ko je Oblak v Milanu stopil z avtobusa, je bil obkrožen z navijači (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08

Nogometaši Atletica bodo na finalnem dvoboju lige prvakov računali na bučno podporo navijačev. V Milano so pripotovali v četrtek, pred hotelom pa jih je pričakalo okrog 150 glasnih privržencev.

Atletico, ki se bo v soboto potegoval za prvi naslov evropskega prvaka, je v Milanu nastanjen v hotelu Melia. Danes bo na štadionu San Siro opravil uradni trening (ob 17.45), dve uri pozneje pa bodo zelenico kultnega milanskega objekta preizkusili njihovi sosedje, zvezdniki Reala.

Dragocena nogometna odprava, v kateri je bil tudi Škofjeločan Jan Oblak, je v Milano prispela v četrtek. Ko so se rdeče-beli iz letališča odpravili proti hotelu, jih je v tesnih ulicah pričakalo ogromno navijačev. Nekaj je bilo Špancev, nekaj tudi domačih ljubiteljev nogometa, ki so izkoristili priložnost, da pozdravijo nevsakdanje goste. Privrženci Los Colchoneros so pozdravili ljubljence in jim zaželeli veliko sreče v obračunu z belimi baletniki, nogometaši pa so se z resnimi pogledi, ki so izžarevali ogromen vložek sobotnega srečanja, mimo njih sprehodili v hotel.

Prihod nogometašev Atletica v Milano (Jan Oblak stopi pred kamere pri 2:06):

Atletico je v četrtfinalu lige prvakov izločil Barcelono, v polfinalu pa Bayern. Za dragoceno domačo zmago nad Bavarci, ki je Oblaku in druščini na široko odprla pot do uvrstitve v finale, je bil najbolj zaslužen Saul Niguez. Mladi as Atletica, star komaj 21 let, je dosegel mojstrski zadetek, ki je zadostoval za zmago z 1:0.

"Dobro smo pripravljeni. Tako psihološko, še bolj pa fizično. Vemo, da se bomo v finalu pomerili z zelo dobrim tekmecem. Na tej tekmi je vse mogoče, zadnja srečanja z Realom pa so nas napolnila s samozavestjo," je španski reprezentant, čigar starejši brat brani barve Kopra v Prvi ligi Slovenije Telekom, prepričan, da bodo madridsko poslastico v Milanu odločile malenkosti.

Glavnina navijačev madridskega Atletica bo v Milano prispela na dan srečanja. | Foto: Glavnina navijačev madridskega Atletica bo v Milano prispela na dan srečanja.

Atletico želi po Barceloni in Bayernu prekrižati načrte še tretjemu evropskemu velikanu. Letos se je že pomeril z Realom in ga premagal v španskem prvenstvu. To je bil prvi poraz Zinedina Zidana na trenerskem stolčku belih baletnikov, zmagoviti zadetek pa je dosegel Antoine Griezmann, najnevarnejši napadalec Atletica, ki je bil ob prihodu v Milano deležen številnih pozdravov in vzklikov. Kako bo šele v soboto, ko bo Atletico in njegove tekmece pričakal nabito poln San Siro ...

  

Ne spreglejte