Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
18. 4. 2017,
12.23

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Real Madrid Bayern München Robert Lewandowski UEFA liga prvakov

Torek, 18. 4. 2017, 12.23

12 mesecev

Robert Lewandowski

Ko igra poljski orjak, Bayern dosega tri zadetke na tekmo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Robert Lewandowski Bayern | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nogometni svet se sprašuje, kdo se bo v bitki velikanov na kultnem Santiagu Bernabeuu veselil vstopa v polfinale lige prvakov. V boljšem položaju je Real, ki je Bayern prejšnji teden na Allianz Areni premagal z 2:1. A Bavarci so v Madrid prispeli z veliko "okrepitvijo", po poškodbi ramena je popolnoma okreval za mnoge najboljši napadalec na svetu Robert Lewandowski.

Čeprav bo moral nemški prvak za napredovanje med štiri najboljše v Madridu zabiti vsaj dva zadetka in prejeti nobenega, Bayern nikakor ne obupuje vnaprej. Vedo, kaj se je zgodilo na prvi tekmi in da ni še prav nič odločenega. Igrati doma ali v gosteh za izkušene Nemce ne predstavlja bistvene razlike.

Ronaldo kaznoval napake Bayerna

Bayern bi lahko že na prvi tekmi povedel z 2:0 ali celo 3:0, na koncu pa je bil za nezbranost kaznovan. Strelec prvega zadetka za Bavarce Arturo Vidal je v nadaljevanju zapravil enajstmetrovko in še eno veliko priložnost za zadetek, neučinkovitost domačih in tudi prednost igralca več - v drugem polčasu je bil izključen Javi Martinez - pa so do konca srečanja izkoristili branilci naslova iz Madrida in s preobratom na krilih Cristiana Ronalda v Münchnu zmagali z 2:1.

Cristiano Ronaldo je pred tednom dni na Allianz Areni dosegel dva zadetka in Realu zagotovil prednost pred povratnim srečanjem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Cristiano Ronaldo je pred tednom dni na Allianz Areni dosegel dva zadetka in Realu zagotovil prednost pred povratnim srečanjem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Z Lewandowskim dosežejo skoraj tri zadetke na tekmo

Poljak je pred natančno štirimi leti potopil Real. Takrat še v dresu dortmundske Borussie, ko je na prvi tekmi na Westfalnu dosegel kar štiri zadetke. | Foto: Reuters Poljak je pred natančno štirimi leti potopil Real. Takrat še v dresu dortmundske Borussie, ko je na prvi tekmi na Westfalnu dosegel kar štiri zadetke. Foto: Reuters

Pred nami je še drugi polčas četrtfinalnega derbija, na katerem bodo Nemci zaostanek zadetka lovili tudi s svojim strojem za zadetke Robertom Lewandowskim, ki je okreval po poškodbi ramena.

Bayern je v tej sezoni na 40 tekmah s Poljakom v napadu zmagal na 31 tekmah (pet remijev, štirje porazi) in v povprečju na vsaki tekmi dosegel skoraj tri zadetke.

Na treh tekmah brez poljskega zvezdnika so zmagali le enkrat, enkrat remizirali in izgubili, v povprečju pa so na teh treh tekmah dosegli le 1,3 zadetka, kar je velika razlika.

Lewandowski je v tej sezoni v vseh tekmovanjih dosegel že 38 zadetkov, od tega sedem v ligi prvakov, kar je tretji najboljši dosežek te sezone lige prvakov. Pred njim sta z enajstimi zadetki le Lionel Messi in Edinson Cavani z osmimi.

Pred štirimi leti je Lewandowski že potopil Real:

Lahko Bayern v Madridu premaga Real in se uvrsti v polfinale lige prvakov?

  • Da.
    65,35 %
    166 glasov
  • Ne.
    34,65 %
    88 glasov
Oddanih 254 glasov
Ne spreglejte