Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2016,
22.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar Nk Olimpija

Nedelja, 14. 8. 2016, 22.41

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Rudar Velenje

Knapi prizadejali Olimpiji prvi poraz v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

1

Olimpija Rudar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:2 (0:1).

Kljub temu, da je Rudar pred gostovanjem v Ljubljani ostal brez pomembnega člena ekipe Maria Babića, ki bo kariero nadaljeval v Belgiji, so knapi prizadejali Olimpiji prvi poraz v sezoni. To pomeni, da po petih krogih na lestvici vodijo (še edine neporažene) Domžale, Olimpija, ki je v minuli sezoni dobila vse štiri medsebojne tekme z velenjsko ekipo, zaostaja točko za njimi, Rudar pa se je prebil na šesto mesto in za Ljubljančani zaostaja tri točke.

Olimpija Rudar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Čeprav je Olimpija tekmo obetavno začela s priložnostjo Blesinga Elekeja, čigar strel iz kazenskega prostora je dobro obranil velenjski vratar Matej Radan, pa je bilo nadaljevanje precej bolj grenko za domače navijače. V 20. minuti je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela nekdanjega "zmaja" Damjana Trifkovića, toda sodniki se niso odločili za najstrožjo kazen. Tri minute pozneje pa so za nameček Velenjčani še povedli. Denis Klinar, ki sta ga v naletu podrla dva Rudarjeva nogometaša, je žogo odbil na rob kazenskega prostora, od koder pa je Anže Pišek premagal Aleksandra Šeligo.

V uvodu drugega polčasa so Ljubljančani težko prihajali do zaključnih strelov, redka nevarnejša poskusa sta bila v 50. minuti, ko je Rok Kronaveter sprožil neposredno s prostega strela z leve strani, Radan je žogo odbil, in v 67. minuti, ko je Darjan Matić za malo zgrešil cilj s strelom z roba kazenskega prostora. Sledil je pritisk Olimpije ter nevarna strela Elekeja, ki je zatresel vratnico, in Antonia Delamee Mlinarja, ki je s strelom z glavo zgrešil cilj.

Olimpija Rudar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

V 78. minuti je Etien Velikonja slabo zadel žogo pred vrati Rudarja, vse zgrešene priložnosti Olimpije pa je v 82. minuti kaznoval John Mary z zadetkom za 2:0. Za nameček so Ljubljančani po drugem rumenem kartonu ostali še brez Denisa Klinarja in tako kljub izraziti premoči v številu strelov proti golu morali priznati poraz. Mary bi ob koncu tekme sicer lahko zadel še za 3:0, a z desne strani zatresel le zunanji del mreže.

Olimpija bo v 6. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Rudar pa bo gostil Gorico.

Olimpija : Rudar Velenje 0:2 (0:1)

Stadion Stožice, gledalcev 1700, sodniki: Vinčić, Ul in Šinkovec (vsi Maribor).

Strelca: 0:1 Pišek (23.), 0:2 Mary (82.).

Olimpija: Šeliga, Delamea Mlinar, Kelhar, Bajrić (od 75. Wobay), Klinar, Kronaveter, Matić, Miškić, Krefl (od 61. Kirm), Eleke, Velikonja.

Rudar: Radan, Jahić, Billong, Kašnik (od 56. Grgić), Mužek, Lotrič (od 63. Markovski), Pišek, S. Babić, Trifković, Vručina, Glavina (od 77. Mary).

Rumeni kartoni: Klinar; S. Babić, Vručina, Lotrič.
Rdeči karton: Klinar (89.).

Ne spreglejte