Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
1. 11. 2014,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jürgen Klopp Bayern Borussia Dortmund nogomet Marco Reus

Sobota, 1. 11. 2014, 11.26

8 let

Klopp opozarja Bayern: Enkrat se ti bo vrnilo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes ob 18.30 bomo na Allianz Areni priča vročemu nemškemu derbiju med Bayernom in Borussio Dortmund, ki bo še toliko bolj zanimiv zaradi vsega, kar se je dogajalo pred tem.

Bolj kot o samem derbiju se je pred tekmo govorilo o tem, kako bo zvezdnik Borussie sledil Mariu Götzeju in Robertu Lewandowskemu in se poleti preselil v München.

Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je dejal, da pozna odkupno klavzulo za Reusa, ta naj bi znašala le 25 milijonov evrov, in da se kaj lahko zgodi, da bo prihodnje leto nosil dres Bayerna.

Vse skupaj so z jezo sprejeli pri Dortmundu, to pa je bil najbrž tudi namen zvitih Bavarcev. "Verjamem, da je še pravica na svetu. Če se ne obnašaš lepo, če se delaš in misliš, da je tvoj ves svet, se ti bo enkrat vrnilo z obrestmi," je Bayernu žugal trener Borussie Jürgen Klopp.

Reus: Zanima nas le zmaga

Rummenigge je dodal, da namen Bayerna ni oslabiti nasprotnika, za njih je pomembno le to, da okrepijo svojo ekipo in jo naredijo še močnejšo. Če je odkupna vrednost Reusa res samo 25 milijonov evrov, potem nemškega reprezentanta prihodnje leto zagotovo ne bomo več videli pri Borussii, a nogometaš to zanika.

"V zadnjih dneh se je veliko pisalo o moji prihodnosti. Mnogi vedo več kot jaz. Vse, kar je jasno v tem trenutku, je, da res odhajam v München. Odhajam po tri točke, na Allianz areni nas zanima le zmaga. Derbi želimo dobiti in se čim prej vrniti tja, kjer je naše mesto. Položaj za izpad iz lige to zagotovo ni."

Borussia po devetih krogih zaseda šele 15. mesto v nemški bundesligi, morebitni poraz na Allianz Areni pa bi bil že peti zaporedni. Povsem v drugačni formi igra Bayern, ki ima na prvem mestu lestvice štiri točke več kot najbližji zasledovalec.

Ne spreglejte