Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 10. 2023,
18.28

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Tottenham Jürgen Klopp Premier League Liverpool

Sreda, 4. 10. 2023, 18.28

6 mesecev, 3 tedne

nemec želi ponovitev tekme s tottenhamom

Klopp poziva k ponovitvi tekme: To je brez primere, to se še nikoli ni zgodilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Jürgen Klopp | "Vajen sem sprejemati napačne in težke odločitve, a kaj takega se še ni zgodilo in zato mislim, da je ponovitev tekme pravična stvar," pravi Jürgen Klopp. | Foto Reuters

"Vajen sem sprejemati napačne in težke odločitve, a kaj takega se še ni zgodilo in zato mislim, da je ponovitev tekme pravična stvar," pravi Jürgen Klopp.

Foto: Reuters

Trener angleškega nogometnega prvoligaša Liverpoola Jürgen Klopp po napaki v komunikaciji med Var-sodnikoma in glavnim sodnikom poziva k ponoviti tekme domačega prvenstva proti Tottenhamu. "To je očitna napaka," je Klopp danes dejal novinarjem v Liverpoolu: "To je brez primere, to se še nikoli ni zgodilo."

Jürgen Klopp
Sportal Sodnika, ki sta oškodovala Liverpool, odstranjena s seznama

Nemški nogometni trener je poudaril: "Vajen sem sprejemati napačne in težke odločitve, a kaj takega se še ni zgodilo in zato mislim, da je ponovitev tekme pravična stvar."

Na tekmi premier league prejšnji konec tedna so sodniki gol Liverpoolovega Luisa Diaza v 34. minuti razveljavili zaradi ofsajda. Tudi po pregledu videosodnika je odločitev obveljala - napačna. Sodniško združenje je priznalo "pomembno človeško napako pri odločitvi".

Josep Guardiola
Sportal Po Cityju in Unitedu izgubil še Liverpool. In to kako!

Zvočni posnetek razprave med sodnikom in videosodnikom je bil objavljen v torek zvečer. Šlo je torej za zaznavno napako videosodnika: ni opazil, da so sodniki na igrišču dosodili ofsajd, ampak je menil, da je bil gol ocenjen kot veljaven in zato ni posredoval, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Najbolj nepoštene okoliščine in najbolj nore odločitve"

Posnetek ni spremenil situacije, je dejal Klopp. Takoj po tekmi je dejal, da so bile to "najbolj nepoštene okoliščine in najbolj nore odločitve". Njegova ekipa je poleg tega prejela še dve izključitvi in izgubila z 1:2. Angleška zveza je za zdaj vpletena videosodnika umaknila in ne bosta sodelovala pri odločitvah, povezanih z Varom in drugimi sodniškimi opravili.

Joelinton, Newcastle
Sportal Newcastle izločil Manchester City, Liverpool napredoval po preobratu
Ne spreglejte