Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2013,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 6. 2013, 10.35

8 let

Klapa osvojila Domžale, "Manchester United" četrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
SiOL POKAL je konec tedna s športno urbano zabavo z družbeno odgovorno noto navduševal Domžalčane. Prvo mesto je osvojila ekipa Klapa, predstavile so se tudi nogometašice ŽNK Radomlje.

Šestnajst malonogometnih ekip se je v soboto in nedeljo na rumenem igrišču na odboj potegovalo za zmago in uvrstitev v septembrski finale. Kljub vročini so tekmovalci dali vse od sebe. V napetem in izenačenem finalnem obračunu sta se pomerili ekipi ŠD LOKA in Klapa. Finale se je končalo z rezultatom 2:2, v kazenskih strelih pa so se najbolje izkazali fantje iz ekipe Klapa in tako osvojili prvo mesto. Najboljši igralec turnirja je postal Andrej Gorkič, vratar ekipe Klapa, najboljši strelec pa Rok Florjančič iz ekipe ŠD LOKA. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa UFK RUPA ČRNUČE, ki je z rezultatom 5:2 premagala ekipo Manchester United Slovenija.

"Tekme na turnirju so bile izredno fer, borba v finalu pa zelo poštena. Skozi celoten turnir sta prvo- in drugouvrsčeni ekipi zelo izstopali. Za igro na igrišču na odboj velja, da je zelo dinamična, veliko je kontaktov, strelov na gol in zadetkov, zato se rezultat zelo hitro menja," je izenačen finalni obračun med ekipama Klapa in ŠD LOKA komentiral sodnik Dejan Nikolič. Skupaj je na turnirju padlo kar 221 golov. Dario Panič iz zmagovalne ekipe Klapa je bil nad organizacijo turnirja navdušen, z igro svoje ekipe pa zelo zadovoljen. Kljub temu je priznal, da je njihovemu uspehu v finalu botrovala sreča. Za dokončno zmago je po njegovem mnenju poskrbel vratar njihove ekipe Andrej Gorkič, ki je uspešno ubranil dva prosta strela s šestih metrov. "Vratar je na igrišču le eden od igralcev, njegov uspeh pa je odvisen tudi od igre ostalih igralcev," je pripomnil Gorkič, ki je osvojil tudi naziv najboljši igralec turnirja.

Prvič so se na SiOL POKAL igrišču iz umetne mase pomerile tudi nogometašice iz ženskega nogometnega kluba Radomlje. V želji približati ženski nogomet čim širšemu krogu ljudi so članice odigrale žensko revijalno tekmo. "Fantom se zdi ženski nogomet zelo zanimiv," je odzive na tekmo komentirala Manca Jereb, kapetanka kluba, in dodala: "V Sloveniji pa je splošna prepoznavnost ženskega nogometa slaba, zato se s tekmami, kot je bila današnja, trudimo, da bi ga približali čim večjemu številu ljudi."

Za zabavo za vso družino in popestritev dogajanja v Domžalah sta pred finalnim obračunov poskrbela tudi glasbenik Omar Naber ter stand-up komik in radijski voditelj Klemen Bučan, ki sta se vsak s svojo ekipo navijačev pomerila v strelih na gol. Več nogometnih spretnosti na igrišču je tokrat pokazal vedno zabaven Klemen Bučan, ki se je izkazal za dobrega vratarja.

Naslednji turnir SiOL POKAL-a bo potekal 29. in 30. junija v Mariboru, kjer bodo navijači poleg tekem med ljubiteljskimi igralci malega nogometa lahko spremljali še revijalno tekmo štajerskih medijskih zvezdnikov. V malem nogometu se bosta pomerili ekipi Radia Center in časnika Večer. Obiskovalce bosta zabavala stand-up komik Tin Vodopivec in radijski voditelj Miha Deželak. Mariborčani, vabljeni k navijanju in dobri športni zabavi.

Vsi, ki se želite pomeriti na igrišči, imate najkasneje do srede oziroma do zapolnitve prijav še možnost za sodelovanje in prijavo prek spletne strani www.siolpokal.si. S prijavnino boste podprli tudi družbeno-odgovorno noto projekta, ki bo otrokom iz socialno-ogroženih družin omogočila nepozabne nogometne počitnice julija v Kranjski Gori.

Ne spreglejte