Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
12.26

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

1

Natisni članek

Vincenzo Montella Gennaro Gattuso AC Milan

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 12.26

6 let, 5 mesecev

Gennaro Gattuso namesto Vincenza Montelle

Kitajcem je prekipelo, Milan ima novega trenerja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

1

Gennaro Gattuso | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po novem spodrsljaju, nedeljskem domačem prvenstvenem remiju proti Torinu, je kitajskim lastnikom italijanskega nogometnega velikana Milana na čelu s predsednikom Li Yonghongom prekipelo. Dozdajšnjega trenerja Vincenza Montello so zamenjali z nekdanjim dolgoletnim nogometašem Milana Gennarom Gattusom.

Ne le, da so se zaradi nespoštovanja finančnega fair-playa znašli pod drobnogledom Uefe – grozila naj bi jim izključitev iz evropskih tekmovanj – in so se pojavile tudi informacije, da je njihov predsednik Li Yonghong prevarant (pri New York Timesu so pisali, da Kitajec sploh ni tako bogat, kot pravi, da je), za nameček gre sedemkratnemu evropskemu prvaku katastrofalno tudi na igrišču.

Po 14 prvenstvenih krogih je šele na sedmem mestu. Za vodilnim Napolijem zaostaja za kar 18 točk. Tudi za mesti, ki prinašajo ligo prvakov, si je nabral ogromen zaostanek (trenutno enajst točk). Dobro gre Milanu samo v ligi Europa, v kateri si je krog pred koncem v skupini D skupaj z Rijeko Matjaža Keka že zagotovil napredovanje.

V prejšnjem krogu so Milančani izgubili proti Napoliju, kar je bil že njihov šesti prvenstveni poraz v tej sezoni, v nedeljo pa doma le remizirali proti Torinu in v vodstvu kluba so se odločili za zamenjavo trenerja.

Vincenzo Montella je preteklost sedemkratnega evropskega prvaka Milana. | Foto: Reuters Vincenzo Montella je preteklost sedemkratnega evropskega prvaka Milana. Foto: Reuters

Prihaja legendarni vezist, ki se kot trener ni izkazal

Vincenzo Montella, ki je bil na klopi Milana od junija 2016, ni več njegov trener. Nekdanjega dolgoletnega napadalca Rome je nasledil njegov nekdanji soigralec iz italijanske reprezentance, legendarni dolgoletni borbeni vezist Milana, s katerim je osvojil tudi naslov evropskega prvaka, Gennaro Gattuso.

Nekdanji nogometaš, ki se je z Italijo leta 2006 veselil tudi naslova svetovnega prvaka, je bil nazadnje trener mladinske ekipe Milana, a se za zdaj na kratki trenerski poti ni preveč izkazal. Kratek čas je sedel na klopeh Palerma, Pise in grške OFI Crete in prav zanimivo bo videti, kako se bo znašel na vroči klopi Milana.

Na njej bo debitiral v nedeljo, ko ga v italijanskem prvenstvu čaka gostovanje pri zadnjeuvrščenem Beneventu Vida Belca, ki je še vedno brez ene samcate točke. Že štiri dni pozneje ga čaka gostovanje pri Keku na Reki v ligi Europa. Slovenski trener je po remiju proti AEK v Atenah sicer že izgubil možnosti za napredovanje.

Ne spreglejte