Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2020,
10.03

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Markus Krösche Bundesliga nemško prvenstvo Kevin Kampl RB Leipzig

Sreda, 3. 6. 2020, 10.03

3 leta, 11 mesecev

Nemci razkrili, zakaj še niso podaljšali pogodbe s Kamplom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Kevin Kampl | Kevin Kampl bi lahko pogodbo z Leipzigom podaljšal šele po koncu sezone. | Foto Sportida

Kevin Kampl bi lahko pogodbo z Leipzigom podaljšal šele po koncu sezone.

Foto: Sportida

Markus Krösche, športni direktor nemškega nogometnega kluba Leipzig, je v pogovoru za nemški časnik Sport Bild poudaril, da bodo kadrovska vprašanja reševali po koncu sezone. V načrtih kluba, ki trenutno zaseda tretje mesto na lestvici bundeslige, je tudi podaljšanje pogodbe z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom.

Eintracht FRankfurt
Sportal Eintracht še poglobil krizo Werderja

V Solingenu v Nemčiji rojenemu nogometašu Kevinu Kamplu pogodba z rdečimi biki poteče po sezoni 2020/21, v klubu pa si želijo podaljšanja pogodbe. Podobno kot s francoskim obrambnim nogometašem Dayotom Upamecanom.

Markus Krösche je dejal, da so s predstavniki obeh nogometašev stekli konstruktivni pogovori za nadaljevanje sodelovanja. "V njunih primerih bo pomembno predvsem, kje bomo končali sezono," pa je poudaril športni direktor Leipziga, poroča STA.

Minimalni cilj je po navedbah nemškega športnega časnika nastop v ligi prvakov. S tem pa bi lahko po Kröschejevih besedah zadržali tudi najboljšega strelca moštva Tima Wernerja, ki si ga želi Liverpool, ter odkupili dva posojena nogometaša, Španca Angelina (Manchester City) in Čeha Patrika Schicka (Roma).

Simon Rožman
Sportal Noro, zgodovinski podvig Rožmana na Hrvaškem! #video

Slovenec znova na seznamu poškodovanih

Tako je "čestital" podajalec Kevin Kampl strelcu Timu Wernerju na zadnji tekmi v Mainzu, na kateri je nastopil edini Slovenec v nemški bundesligi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tako je "čestital" podajalec Kevin Kampl strelcu Timu Wernerju na zadnji tekmi v Mainzu, na kateri je nastopil edini Slovenec v nemški bundesligi. Foto: Guliverimage/Getty Images 29-letni Kampl se je prejšnji mesec vrnil na igrišče po daljšem premoru, v katerem mu je veliko gorja povzročila poškodba gležnja. Ko je nemško prvenstvo kot prvo izmed največjih lig v Evropi nadaljevalo sezono v obdobju epidemije koronavirusa, se je nekdanji slovenski reprezentant vrnil v začetno enajsterico, vknjižil dva nastopa in prispeval dve podaji, nato pa se je znova preselil na seznam poškodovanih igralcev.

Ima težave s poškodovano mišico, nagaja pa mu tudi živec. Tako je izpustil zadnja dva nastopa za rdeče bike, ki jim gre v bundesligi zelo dobro, saj zasedajo tretje mesto. Za drugouvrščeno Borussio iz Dortmunda zaostaja dve točki, pred četrto Borussio iz Mönchengladbacha, ki drži zadnje mesto za nastop v skupinskem delu lige prvakov, pa ima dve točki prednosti.

Ne spreglejte