Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
20.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kvalifikacije NK Maribor NK Maribor Roman Bezjak Branko Ilić Rene Mihelič Dalibor Volaš Martin Milec

Torek, 1. 7. 2014, 20.42

6 let, 7 mesecev

Kevin Kampl kot Maribor, Zagreb in Beograd v solzah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kevin Kampl se je s Salzburgom tako kot Maribor uvrstil v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov. V slovenskem derbiju je bil Roman Bezjak uspešnejši od Branka Ilića, presenetljiv izpad Dinama.

Salzburg se je maščeval za nepričakovan poraz pri prvaku Azerbajdžana in pred domačimi gledalci slavil z 2:0. Kevin Kampl je bil med najnevarnejšimi igralci rdečih bikov in poskrbel za drugi zadetek v 34. minuti. Njegov strel je gostujoči vratar še uspel ubraniti, vendar se je žoga odbila na nogo Hintereggerja, ki je postavil končni izid. Kampl je igro zapustil v 85. minuti.

V Beogradu je bil v slovenskem reprezentančnem obračunu med Brankom Ilićem in Romanom Bezjakom uspešnejši slednji. Ekipi sta se razšli brez zmagovalca, zaradi pravila večje vrednosti zadetkov v gosteh pa je napredoval Bezjakov Ludogorec. Napadalec bolgarskega prvaka je odigral celotno srečanje, Ilić pa je pri Partizanu vstopil v igro na začetku drugega polčasa.

Ciprski podprvak AEL iz Limassola je v St. Peterburgu branil minimalno prednost, vendar je v drugem polčasu, ko je imel že igralca manj, preveč popustil. Bogati Zenit si je s tremi zadetki zagotovil napredovanje. Nejc Potokar pri Ciprčanih ni kandidiral za nastop, saj niti ni prijavljen za nastop v evropskih tekmovanjih.

Žreb play-offa kvalifikacij za ligo prvakov bo v petek. Kroglice bodo na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu zaplesale malce po 12. uri.

Ibraimi junak Maribora, ki ve imena možnih tekmecev

Mariborčani so napredovali v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, evropski zbirki pa dodali še izraelski skalp. Pred leti jim je spodletelo v obračunu z Maccabijem iz Haife, zdaj so izkoristili priložnost ter izločili njegovega soimenjaka iz Tel Aviva, ki zaradi vojnega stanja v Izraelu povratnega srečanja tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov ni smel odigrati doma, ampak na nevtralnem prizorišču na Cipru. Dvoboj se je končal z 2:2, oba zadetka za slovenske prvake je dosegel Agim Ibraimi, Maribor pa si je zagotovil evropske nastope vsaj do konca leta.

Mariborska odprava se je v sredo vrnila v domovino. Na mariborskem letališču je bilo veselo, nasmejana pa bo tudi klubska blagajna, saj bo Evropska nogometna zveza (UEFA) vsakega udeleženca zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov nagradila z 2,1 milijonov evrov. Okrogli milijon naj bi si razdelili nogometaši.

Vijolice imajo v najslabšem primeru že zagotovljen nastop v skupinskem delu lige Europa. Skupna zmaga nad izraelskim prvakom jim je prinesla nastop v velikem play-offu za ligo prvakov, kjer se zmagovalcem uresničijo sanje, poražencem pa podeli tolažilna nagrada, nastop v skupinskem delu evropske lige. Kateri so možni tekmeci? To so Red Bull Salzburg, Steaua Bukarešta, APOEL Nikozija, BATE Borisov in Ludogorec Razgrad.

Debrecen brez Slovencev nesrečno izpadel, Martin Milec napredoval

V tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov je nastopilo še nekaj klubov, kjer si služijo kruh slovenski legionarji. Standard Liege je v torek na zahtevnem gostovanju v Atenah spravil v slabo voljo navijače Panathinaikosa. Belgijski podprvak je zmagal z 2:1, Martin Milec, ki je prejšnji teden odigral nekaj minut na prvem srečanju, tokrat ni kandidiral za nastop.

Madžarski prvak Debrecen je bil v Belorusiji na pragu napredovanja, a nato prejel usodni gol v sodnikovem podaljšku. BATE Borisov je zmagal s 3:1, Debrecen pa je nastopil brez Slovencev. Rene Mihelič bo zaradi poškodbe mišice odsoten mesec dni, Dalibor Volaš pa ni kandidiral za nastop.

Ne spreglejte