Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
15. 12. 2013,
22.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Slaviša Stojanović Darko Milanič Crvena zvezda

Nedelja, 15. 12. 2013, 22.37

8 let

Kek ostal brez glasu in sladke zmage, Stojanović še čaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je bil na poti, da sanjske dni mariborskega nogometa oplemeniti z veliko zmago na Poljudu. Rijeka je še v 75. minuti vodila z 2:0, nato pa osvojila le točko.

Derbi hrvaškega prvenstva, ki bi lahko odločil jesenskega podprvaka, se je na splitskem Poljudu razpletel brez zmagovalca. Vsakemu tekmecu je pripadel en polčas. Rijeka je bila spretnejša v prvem, kjer je prek Leona Benka in Andreja Kramarića nakazala, da se želi iz Dalmacije vrniti bogatejša za tri točke. Za goste je dobro kazalo vse do končnice srečanja, ko je njihovemu igralcu Mateju Malešu popustila zbranost in je zakrivil dve enajstmetrovki. Hajduk jih je prek Filipa Bradarića in kapetana Maria Maloče pretopil v končnih 2:2. Zadnji zadetek je padel že v sodnikovem podaljšku.

Dinamo veča prednost, Rijeka v zadnjem času pogreša zmage

Remija v Splitu se je najbolj razveselil zagrebški Dinamo, ki je tako še povečal prednost pred najbližjima zasledovalcema. Pred Hajdukom ima ob tekmi manj pet točk prednosti, pred Rijeko že osem. Matjaž Kek tako še naprej ostaja brez velikega skalpa v hrvaškem prvenstvu. V tej sezoni še ni ugnal tekmecev iz zgornje polovice razpredelnice. To so Dinamo, Hajduk, Lokomotiva in Split, kar je slaba tolažba za Mariborčana, ki se po razburljivem dvoboju v Splitu zaradi izgubljenega glasu ni udeležil novinarske konference. Matija Škarabot pri Rijeki ni kandidiral za nastop.

Rijeka ni izkoristila očitne krize splitskih belih, ki so po pokalni katastrofi v Zagrebu (0:5 z Dinamom) močno padli v formi, Kekovi izbranci pa še naprej zelo težko prihajajo do zmag. V zadnjih osmih tekmah – v vseh tekmovanjih, tudi ligi Europa – so zmagali le enkrat. Jesensko sezono bodo zaključili v četrtek, ko bodo v zaostali tekmi gostovali pri zagrebški Lokomotivi. Če bodo zmagali, bodo na lestvici po zaslugi boljše razlike v zadetkih prehiteli Hajduk in z enakim številom točk prezimili na drugem mestu.

Milaničev Sturm remiziral s senzacijo prvenstva

Graški Sturm je v soboto remiziral z Grödigom, največjim presenečenjem avstrijskega prvenstva, saj novinec v prvoligaški druščini, ki prihaja iz zelo majhnega mesta, zaseda visoko drugo mesto. Bilo je 2:2, Milaničeva četa pa je zapravila vodstvo z 2:1.

''To je bila odlična tekma, obe ekipi sta želeli zmagati. Zadovoljen sem s predstavo,'' ni skrival sreče Izolan. Robert Berić je odigral vso tekmo in prispeval podajo za drugi gol. Pri gostih je manjkal Tadej Trdina, ki je v tej sezoni zadel v polno štirikrat

Sturm se bo od jesenskega dela poslovil v sredo, ko se bo doma pomeril z dunajskim Rapidom, nato pa sledi premor do začetka februarja. Po 20. krogu je na lestvici na sedmem mestu.

Stojanović še čaka odločitev vodstva

Srbsko prvenstvo se je končalo prejšnji teden. Slaviša Stojanović še ne ve, ali ostaja na čelu rdeče-belih tudi v nadaljevanju sezone. Nogometaši so enotni in želijo, da ostane, da bi se lahko tako pripetilo, namigujejo nedavne besede predsednika Dragana Džajića, ki je dejal, da je bila Ljubljančanu storjena krivica, saj se mu je jeseni očitalo marsikaj, malokdo pa si je predstavljal, v kakšnih okoliščinah in pod kakšnim pritiskom je deloval nekdanji slovenski selektor. Slave je športnemu direktorju Zoranu Stojadinoviću poslal poročilo o opravljenem delu, v prihodnjih dneh pa naj bi mu vodstvo Crvene zvezde sporočilo, ali bo še naprej trener srbskega podprvaka ali ne.

Ne spreglejte