Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
29. 9. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

2

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Matic Črnic Liga Europa AC Milan

Petek, 29. 9. 2017, 11.00

6 let, 6 mesecev

Matjaž Kek po porazu Rijeke v Milanu (2:3)

Jezni Kek se ni mogel zadržati, Rijeko čaka kazen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

2

Milan Rijeka | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je bil v četrtek na slovitem San Siru na dvoboju evropske lige na pragu velike senzacije. Rijeka je do 85. minute zaostajala proti Milanu z 0:2, nato šokirala italijanskega velikana in izenačila na 2:2, a v zadnjih sekundah prejela še en zadetek. Kek je bil po dvoboju poklapan in razočaran nad igro in odnosom nekaterih igralcev.

Četrtkovo gostovanje hrvaškega prvaka Rijeke pri Milanu se je vpisalo v zgodovino. Kekovo četo je na kultnem štadionu v prestolnici Lombardije spremljajo več kot štiri tisoč navijačev. Sedemkratni evropski prvaki, ki so v zadnjih letih pozabili na lovorike, so upravičili vlogo favorita in še pet minute pred koncem srečanja vodili z 2:0.

Črnic pomagal do preobrata, sporen zmagoviti gol Milana

Trener Rijeke Matjaž Kek je izgubil še drugo tekmo v skupinskem delu evropske lige. | Foto: Reuters Trener Rijeke Matjaž Kek je izgubil še drugo tekmo v skupinskem delu evropske lige. Foto: Reuters Nato pa je sledil nenaden preobrat. Tudi v režiji občasnega slovenskega reprezentanta Matica Črnica, ki je vstopil v igro v drugem polčasu in pomagal Rijeki do izenačenja. Nad njim je bil v zadnji minuti rednega dela storjen prekršek v kazenskem prostoru Milana.

Sodnik je pokazal na belo črto, branilec Josip Elez pa je z nekaj sreče premagal italijanskega vratarskega mladega zvezdnika Gianluigija Donnarummo. Na semaforju se je zasvetil rezultat 2:2, Rijeka je bila na pragu velikega presenečenja in odmevne točke.

Sodnikov podaljšek je trajal kar pet minut, saj so si pripadniki navijaške skupine Armada v drugem delu privoščili izpad in z odvrženo pirotehniko poskrbeli za nekajminutno prekinitev. Rečani v izdihljajih dvoboja niso zdržali do konca. V 94. minuti je mladi Patrick Cutrone atraktivno prelisičil reško obrambo in postavil končni rezultat.

Poznejši videoposnetek je resda razkril, da bi lahko sodnik njegov zadetek zaradi nedovoljenega položaja razveljavil, a tega ni storil. Rdeče-črni so vpisali nov paket treh točk v skupinskem delu evropske lige, Rijeka pa ostala pri ničli in padla na zadnje mesto.

Kek: To ni več nezbranost, sreča ali smola

Josip Elez je v 90. minuti z bele točke izenačil na 2:2, a Rijeka ni zadržala tega rezultata do konca. | Foto: Reuters Josip Elez je v 90. minuti z bele točke izenačil na 2:2, a Rijeka ni zadržala tega rezultata do konca. Foto: Reuters Trener Matjaž Kek je bil po dvoboju zelo razočaran. Hrvaški novinarji so se že navadili na njegovo čestitko igralcev, kako so dali vse od sebe in pustili srce na igrišču. Po dramatičnem dvoboju, ki je spravil v slabo voljo rekordno invazijo navijačev, teh besed ni izgovoril. Še več. Odločil se je za neposredno kritiko.

''Ko dobiš na tak način zadetek v sodnikovem podaljšku, ne moremo govoriti o nezbranosti, sreči ali smoli. Nekateri igralci očitno ne morejo biti kos nalogi. Ali ne morejo ali nimajo volje opraviti dela tako, kot je treba. Potrebno je več zbranosti in poguma, da preprečiš takšne stvari,'' je po poročanju reškega časnika Novi list dejal Kek. Ostalo je pri tem. Z imeni ni bil konkreten.

Omenil je tudi, da mu je žal pravih navijačev. Teh je bilo v Milanu ogromno. Tisti, ki so metali bakle v italijansko občinstvo in poskrbeli za prekinitev, so Rijeki naredili medvedjo uslugo. Delegat Uefe je marljivo beležil dogodke, tako da čaka hrvaškega prvaka skoraj zagotovo disciplinska kazen. Kekova četa se bo v naslednjem krogu evropske lige pomerila z dunajsko Austrio, ki je v četrtek remizirala v Atenah pri Aeku z 2:2.

Ne spreglejte