Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
30. 6. 2017,
15.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Rijeka Matjaž Kek

Petek, 30. 6. 2017, 15.20

6 let, 7 mesecev

Matjaž Kek podaljšal pogodbo do leta 2020

Kek držal besedo in poskrbel za novo evforijo na Reki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Matjaž Kek | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenski nogometni trener Matjaž Kek, ki je v prejšnji sezoni z Rijeko osvojil zgodovinski uspeh, dvojno hrvaško krono, je podaljšal pogodbo. Reški klub bo vodil vsaj še tri leta.

Navijači Rijeke so prejeli najlepše poletno darilo, kar so si jih lahko zamislili, saj je trener Matjaž Kek podaljšal pogodbo. Z reškim klubom, ki mu je prirasel k srcu, podobno velja tudi za odnos navijačev Rijeke do nekdanjega selektorja slovenske reprezentance, je po poročanju hrvaškega športnega dnevnika Sportske novosti v popolni tajnosti sklenil sodelovanje vse do leta 2020.

Ni se obremenjeval

Rijeka je v soboto remizirala v Kranju (1:1). Zadetek za hrvaškega prvaka je dosegel Brazilec Heber. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Rijeka je v soboto remizirala v Kranju (1:1). Zadetek za hrvaškega prvaka je dosegel Brazilec Heber. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Čeprav je 55-letnemu Mariborčanu po nepozabni sezoni 2016/17, v kateri so nogometaši Rijeke uresničili večletne sanje o državnem naslovu, potekla pogodba, se s tem, da še nima sklenjene nove, ni obremenjeval. V javnih nastopih je poudarjal, da mu je bolj kot podpisana pogodba pomemben ustni dogovor s predsednikom Damirjem Miškovićem.

Držal je besedo in podaljšal sodelovanje s hrvaškim prvakom, s katerim bo letos prvič nastopil v kvalifikacijah za ligo prvakov. V 2. krogu se bo pomeril proti zmagovalcu obračuna med prvakoma Walesa in Gibraltarja.

Danes se bo pomeril z moskovsko Lokomotivo, ki je pred dnevi ponižala kombinirano postavo Ankarana kar z 10:0. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Danes se bo pomeril z moskovsko Lokomotivo, ki je pred dnevi ponižala kombinirano postavo Ankarana kar z 10:0. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kek se je prejšnjo soboto predstavil ljubiteljem nogometa v Kranju, kjer je z oslabljeno zasedbo Rijeke remiziral proti Triglavu (2:2). Danes bo v Beljaku vodil Rijeko na pripravljalnem srečanju z moskovsko Lokomotivo. To bo zadnje izmed srečanj, odigranih v sklopu priprav v Kranjski Gori.

Ne spreglejte