Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

NK Rijeka Matjaž Kek Sergio Legan

Torek, 13. 6. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Začetek priprav Rijeke, ki se je poslovila od legende

Kek brez pogodbe začel priprave, dočakala ga je žalostna vest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Matjaž Kek | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Priprave na novo sezono so pod vodstvom Matjaža Keka, ki še vedno ni podpisal nove pogodbe, začeli tudi hrvaški državni in pokalni nogometni prvaki, nogometaši Rijeke. Ob začetku priprav jih je pričakala žalostna vest. Umrl je namreč legendarni prvi kapetan kluba Sergio Legan.

"Komaj čakam, da se vse skupaj začne, da spet padem v ta ritem, saj je to naš način življenja. Če kdo ni 'lačen' oziroma se je zasitil tega oziroma če nima interesa ali motiva, potem je to velika težava. V prejšnji sezoni smo doživeli fantastične trenutke, a zdaj so pred nami nova dokazovanja," je pred prvim treningom, na katerem je vadilo 18 nogometašev (tudi slovenski reprezentant Matic Črnic), povedal Matjaž Kek, ki še vedno ni podpisal nove pogodbe z Rijeko.

Zdajšnja mu poteče v četrtek, a predsednik Damir Mišković in sodelavci v en glas zatrjujejo, da je dogovor sklenjen in manjka le še podpis.

Ostal je brez dveh, poleti bo zagotovo odšel še kdo

Kek je v 12 dneh od konca sezone ostal brez dveh nogometašev. Slovenski napadalec Roman Bezjak se je vrnil v Darmstadt v Nemčijo, izkušeni branilec Ante Kulušić pa v Turčijo k Genclerbirligiju.

Kek, ki je Rijeko v prejšnji sezoni popeljal do zgodovinskega prvega naslova državnega prvaka in se bo letos potegoval za nastop v ligi prvakov, bo v prihodnjih dneh pričakal še pet nogometašev. Filip Bradarić, Franko Andrijašević in Makedonec Stefan Ristovski, ki so imeli reprezentančne obveznosti, se bodo ekipi pridružili danes. Dario Čanađija in Avstrijec Alexander Gorgon prideta v sredo.

Sergio Legan, legendarni prvi kapetan Rijeke iz leta 1954, je umrl v 91. letu starosti. | Foto: nk-rijeka.hr Sergio Legan, legendarni prvi kapetan Rijeke iz leta 1954, je umrl v 91. letu starosti. Foto: nk-rijeka.hr

Umrl je manj kot mesec dni za tem, ko se mu je izpolnila velika želja

Kljub nasmejanim obrazom na prvem treningu pred začetkom nove sezone je Rijeka v teh dneh zavita v žalost. V soboto je namreč klub in njegove navijače doletela žalostna vest. V 91. letu je umrl Sergio Legan.

Legendarni prvi kapetan Rijeke, ki je v njenem dresu, takrat je igrala še pod imenom Kvarner (leta 1954 se je rodila Rijeka), med letoma 1946 in 1956 odigral kar 500 tekem.

Zanimivo, Legana so predstavniki Rijeke avgusta lani, ko je praznoval 90. rojstni dan, obiskali in mu podarili dres. "Ni straha za mene. Ne želim umreti, dokler Rijeka ne bo prvak!" je dejal ob tisti priložnosti.

Obljubo je izpolnil in umrl manj kot mesec dni za tem, ko je Rijeka postala prvak. Legan je bil 21. maja, ko je Rijeka pred domačimi navijači premagala Cibalio in osvojila zgodovinski naslov, na tribunah Rujevice kot poseben gost Rijeke.

Ne spreglejte