Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
24. 2. 2008,
21.55

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 2. 2008, 21.55

8 let, 1 mesec

Kavčič: Tekem je še dosti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sprehod po prvoligaških klubih pred nadaljevanjem PrveLige Telekom Slovenije smo pričeli pri Livarju. Pokukali smo v slačilnico ''risov'' iz Ivančne Gorice. Naš sogovornik je bil trener Tomaž Kavčič.

Pogled na razpredelnico po jesenskem delu zagotovo ni razveselil ljubiteljev nogometa v Ivančni Gorici. Livar je v krstni sezoni v prvoligaški druščini pričel nabirati točke šele po bolečih sedmih zaporednih porazih, na koncu pa jih je v 20 nastopih zbral le skromnih 11. Zaostanek za devetouvrščeno Dravo tako znaša (ne)ulovljivih devet točk.

Zadovoljen s pripravami

Nogometaši Livarja so v zimskem premoru polnili baterije večinoma na domačih tleh, konec januarja pa so se za osem dni odpravili še na krajše priprave v Italijo. ''Odigrali smo 12 pripravljalnih tekem, na katerih smo zaigrali dokaj solidno. Seveda pa bomo šele v prvenstvu videli, kaj vse skupaj pomeni v resnici. Igralci se morajo zavedati odgovornosti. V vsako tekmo morajo iti stoodstotno in verjeti v to, da se da zaostanek še uloviti. Tekem je še dosti. Resda na pripravah nismo igrali proti močnejšim tekmecem, smo pa vseeno v Italiji odigrali tri težke tekme, sploh proti Anconi in Perugii, ki sta obe profesionalni ekipi. Zadovoljen sem s potekom priprav. Malce so nas zmotile razne poškodbe in bolezni (Muminovič, Šutej, Bogdanović, Kastelic, Perme, Šinkovec …), ki pa so sestavni del nogometa in tako vseeno niso krojile usode med pripravami,'' je v uvodu za Sportal povedal Tomaž Kavčič, ki je sedel na ''vročo'' klop že vnaprej odpisanega Livarja (vsaj tako je menila večina slovenske javnosti po začetku tekmovalne sezone 2007/08) sredi jesenskega dela.

Bolj kompaktni kot jeseni

Obstoječi igralski kader, ki je v zimskem prestopnem roku doživel številne spremembe, poraja primerjavo o moči edinega dolenjskega prvoligaša kar sam po sebi ... ''Sedaj bi morali biti bolj kompaktni kot pa jeseni, saj smo opravili skupne priprave. Potrebno je verjeti v dobro delo, ki smo ga pokazali,'' je dejal naslednik Branka Vrščaja. Slednji je po skromnih jesenskih rezultatih nadaljeval poslanstvo v klubu kot športni direktor. Čeprav se je napovedoval odhod prvega vratarja Bobana Savića, ki ga strateg Livarja še kako spoštuje, je izkušeni Srb ostal zvest barvam moštva iz Ivančne Gorice. ''To so bile bolj govorice. Žal mi je Kremenoviča, ki je bil prvi strelec ekipe, a je izražil željo po odhodu. Tudi Eldin Adilović je imel določene kvalitete, a je bil na našo žalost posojen igralec. Verjamem, da ga bo lahko nadomestil Tim Lo Duca, veliko pa pričakujem tudi od Kostiča, ki pa se je pripravam žal priključil kot zadnji.''

Livar nekdaj stabilen prvoligaš?

Cilji ''risov'' ostajajo enaki. Tako kot že od uvodnega kroga naprej. Klubska uprava je izrazila željo po obstanku med elitno deseterico. Ker pa imajo najbližji sosedje na lestvici iz Ptuja devet točk prednosti, je uresničitev cilja Kavčičeve čete pod velikim vprašajem. ''Temelje našega optimizma vidim v delu in dobrih igrah. Imamo še veliko rezerv. Predvsem kar se tiče domačih tekem, kjer smo jeseni izgubili preveč točk. Zdaj moramo iti zbrano od tekme do tekme, kasneje pa bomo videli, kam nas bo to pripeljajo. Vse ekipe v prvenstvu, ki so nam trenutno najbližje, so zelo izenačene. Potrebno je vedeti, da je bila Drava v minuli sezoni s podobno postavo četrta, Primorje se je pozimi vidno okrepilo … A kot sem že rekel, čaka nas še dosti tekem,'' pravi Kavčič, ki bo posvetil zadnji teden priprav predvsem treningom.

Na sporedu ne bo več pripravljalnih tekem. ''Za nami je dolg premor, mogoče kar predolg. V nedeljo bomo gostili Domžale, ki veljajo za prvi klub na tem prostoru. Pričakujem poln štadion. Če bomo odigrali tako kot znamo in bo dal vsak igralec vse od sebe, potem lahko ostanemo tudi neporaženi,'' je napovedal nekdanji trener Bele krajine in potrdil, da klubska uprava tudi ob morebitnem izpadu še zdaleč ne bo vrgla puške v koruzo. ''Pogoji za delo v klubu so vedno boljši, tudi Ljubljana je blizu. Livar bi lahko nekoč postal stabilen prvoligaš.''

Ne spreglejte