Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 5. 2014,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Erik Janža Srečko Katanec

Sreda, 21. 5. 2014, 13.11

8 let

Katanec v Južno Ameriko z Janžo in Rotmanom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca bo v začetku junija odigrala prijateljski tekmi v Južni Ameriki, selektor Srečko Katanec pa je na seznam uvrstil tudi dva novinca, ki igrata v Sloveniji.

Slovenska nogometna reprezentanca bo 3. junija gostovala v Montevideu, štiri dni pozneje pa se bo na štadionu Monumental v Buenos Airesu pomerila še z Argentino. Obetata se prijateljski tekmi z zvenečnima tekmecema, prepolnima zvezdnikov (Lionel Messi, Luis Suarez, Edinson Cavani, Gonzalo Higuain ...), slovenska reprezentanca pa bo priprave začela v nedeljo, ko se bo zbrala na Brdu pri Kranju.

Selektor Srečko Katanec je danes objavil seznam kandidatov, med povabljenci pa sta se znašla tudi novinca, ki igrata v Prvi ligi Telekom Slovenije, a ne branita barv prvaka iz Maribora. Ogromno čast sta doživela zvezni igralec velenjskega Rudarja Rajko Rotman (25 let) ter pet let mlajši branilec Domžal Erik Janža, ki si je tako prislužil prvi vpoklic v člansko izbrano vrsto.

Že dolgo se ni primerilo, da bi v članski reprezentanci zaigrala nogometaša Domžal oziroma velenjskega Rudarja. Ponavadi so priložnost dobili le igralci Maribora (tudi zdaj sta na seznamu Aleš Mertelj in Martin Milec), drugi klubi pa so lahko o tem le sanjali.

Prekmurec Janža je do zdaj redno nosil dres mlade reprezentance, ki jo junija čaka kvalifikacijska tekma z Andoro. "Uresničile so se mi sanje. Moram priznati, da vpoklica v člansko reprezentanco tako hitro še nisem pričakoval. Pričakoval sem vpoklic v mlado reprezentanco za tekmo z Andoro, tako pa je še veliko bolje, saj grem namesto v Andoro kar v Južno Ameriko," je strnil vtise za klubsko stran Domžal.

Izmed nogometašev, ki so v zadnjem obdobju spadali med standardne reprezentante, bodo v Južni Ameriki manjkali Valter Birsa, Zlatan Ljubijankić, Tim Matavž, Rene Krhin (imajo zdravstvene težave), Zlatko Dedić in Jasmin Handanović.

Pod vprašajem sta še udeležbi Nejca Pečnika (Crvena zvezda) in Daliborja Stevanović (Slask Vroclav), ki še čakata na sklepna dejanja v srbskem in poljskem prvenstvu, od razporeda pa bo tudi odvisno, ali se bosta lahko priključila slovenski zasedbi za kratko, a izjemno atraktivno južnoameriško turnejo.

Ne spreglejte