Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 5. 2016,
16.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Real Madrid Atletico Madrid Boštjan Cesar Luka Modrić

Sreda, 25. 5. 2016, 16.35

6 let, 7 mesecev

Boštjan Cesar o Luki Modriću

Kapetan Slovenije ne more prehvaliti zvezdniškega znanca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Zgodba o Luki Modriću, enem izmed glavnih zvezdnikov madridskega Reala, je kot filmski scenarij. Njen del je bil nekaj časa tudi kapetan slovenske nogometne reprezentance Boštjan Cesar.

Luka Modrić je v dresu madridskega Reala postal eden izmed najboljših evropskih nogometašev. | Foto: Luka Modrić je v dresu madridskega Reala postal eden izmed najboljših evropskih nogometašev.

Pred štirimi leti je zanj Real Tottenhamu odštel kar 40 milijonov, leta 2008 so Londončani zagrebškemu Dinamu za takrat komaj 22-letnega nogometaša iz hrvaške lige nakazali 20 milijonov evrov. Danes hrvaški nogometaš služi milijone in živi sanjsko življenje. Včasih ni bilo tako. Med vojno na območju nekdanje skupne države je nekaj časa živel celo kot begunec. V vojni je izgubil dedka, nekateri drugi družinski člani so se bojevali za neodvisnost Hrvaške in k sreči preživeli.

Ni pričakoval, a ni šokiran

"O njem vse najboljše," zvezdnika Reala ceni Boštjan Cesar. | Foto: "O njem vse najboljše," zvezdnika Reala ceni Boštjan Cesar. Medtem se je Luka Modrić zaljubil v nogometno žogo in čeprav ga je zaradi krhke postave sprva marsikdo zasmehoval, postal eden od najboljših nogometašev na svetu. Visok zgolj 174 centimetrov je navdušil povsod, kjer je bil. Začel je v Zadru, se kot najstnik preselil k Dinamu, ta ga je poslal na kaljenje v Mostar (Zrinjski) in Zaprešić (tamkajšnji Inter). Ko se je vrnil v Zagreb, je hitro potrdil, da je nekaj posebnega, postal je najboljši igralec in hitro tudi reprezentant, nadaljevanje zgodbe poznamo.

Na tej poti je zdajšnjemu zvezdniku svetovnega nogometa družbo delal tudi Boštjan Cesar, s katerim sta bila nekaj časa soigralca pri Dinamu. "O njem vse najboljše. Kot o nogometašu in tudi človeku," so bile prve besede, s katerimi je kapetan Slovenije opisal enega od nosilcev igre udeleženca letošnjega finala lige prvakov, ki bo v Milanu lovil enajsti evropski naslov. Desetega je osvojil pred dvema letoma prav z zmago nad Atleticom in bil tisti, ki je v zadnji minuti rednega dela tekme podal za izenačenje Sergia Ramosa.

"Ko sva bila skupaj pri Dinamu, sva se veliko družila. Že takrat je, čeprav je bil mlajši od nas, dokazoval, da je neverjetno nadarjen. Da bo šla njegova nogometna kariera po taki poti, kot je šla, seveda nisem mogel pričakovati, a lahko rečem, da nisem šokiran. Je nogometaš najvišjega kova. Nogomet igra z neverjetno lahkoto in je odlično tehnično podkovan. Tako je bilo že takrat," se je več kot deset let v preteklost zazrl Ljubljančan, ki se z enim od danes najdražjih nogometašev na svetu občasno še vedno sliši.

"Ostal je isti, kot je bil. Slava ga ni niti najmanj spremenila." | Foto: "Ostal je isti, kot je bil. Slava ga ni niti najmanj spremenila."

Človek, ob katerem se počutiš zelo dobro

"Pred časom sva poleti, ko sva se srečala v Zadru, šla na večerjo. Ostal je isti, kot je bil. Slava ga ni niti najmanj spremenila. Še vedno je to stari, dobri Luka. Pošten in marljiv. Oseba, ob kateri se počutiš zelo dobro," o slovitem prijatelju pravi Cesar. "Povsod, kamor pride, vzbuja veliko pozornosti, a je dostopen. Rade volje se bo ustavil in se pogovoril z vsakim, ki ga bo povlekel za rokav. Brez težav bo dajal avtograme in se fotografiral z navijači," je o nekdanjem soigralcu še povedal robustni branilec.

Ni si niti mislil, da bo drugače

O igranju za najbolj trofejni evropski klub je Luka Boštjanu govoril le z izbranimi besedami. "O tem nima smisla razglabljati. Rekel je, da je vse na najvišji ravni. Celo na tako visoki, da je nepredstavljivo. Nisem niti pričakoval, da bo drugače," je član italijanskega Chieva skozi smeh odgovoril na vprašanje o tem, kako je 30-letni mojster nogometne igre opisal življenje, ki ga živi kot član najbolj slovitega nogometnega kluba na svetu.

"Igrati za Real so sanje vsakega nogometaša. V tem klubu drugače, kot je, ne more biti." | Foto: "Igrati za Real so sanje vsakega nogometaša. V tem klubu drugače, kot je, ne more biti."

"Igrati za Real so sanje vsakega nogometaša. V tem klubu drugače, kot je, ne more biti," je dodal.

Ne spreglejte