Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

4

Natisni članek

Darijan Matić NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 10.25

6 let, 6 mesecev

Darijan Matić

Kapetan Olimpije: Od spominov se žal ne živi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

4

Darijan Matić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danes se bosta v Ljudskem vrtu pomerila večna tekmeca iz Maribora in Ljubljane. Vijolice bodo imele prednost domačega igrišča, ki pa je v prejšnji sezoni niso pretopile v zmago niti na eni tekmi proti Olimpiji (0:3 in 0:0). Če je ne bodo niti zvečer, bodo na vrhu razpredelnice ostali Ljubljančani. Kapetan zmajev Darijan Matić na Štajersko prihaja po točke.

Zmaji so po izpadu iz Evrope vse sile usmerili v domače tekmovanje, kjer jim gre za zdaj odlično. V treh krogih so osvojili maksimalnih devet točk in na lestvici zbežali Mariboru za dve točki. Na današnjem gostovanju želijo prednost vsaj ohraniti, če ne celo povečati.

"Ni skrivnost, da želimo po obračunu v Mariboru ostati neporaženi in povečati prednost pred zasledovalci," ne skriva optimizma kapetan Olimpije Darijan Matić. Po hitrem evropskem izpadu so Ljubljančani vse sile usmerili v domače tekmovanje, kjer želijo ponovno pokvariti načrte mariborskemu klubu.

Maribor nevaren v končnici srečanja

Kapetan Matić je zadnji dobitnik nagrade Zmajevo srce. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Kapetan Matić je zadnji dobitnik nagrade Zmajevo srce. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ljubljančan pri 33 letih čuti, da navijačem Olimpije še ni podaril vsega, kar zmore. V Maribor prihaja po nove točke. "Za takšne tekme ni potrebna dodatna motivacija. Vemo, da se moramo od uvodnega sodniškega žvižga odločno in pogumno postaviti na igrišču," je za klubsko stran pojasnil zelo priljubljeni nogometaš pri pripadnikih navijaške skupine Green Dragons. V začetku leta so mu podelili trofejo Zmajevo srce, po zadnjem krogu v sezoni 2015/16 in zmagi nad Krko se je v njegovih rokah znašel pokal, namenjen slovenskemu prvaku

Ve, od kod Olimpiji preti največja nevarnost. "Maribor je zelo disciplinirana ekipa, ki goji specifičen slog igre skozi vseh 90 minut. Še posebej so nevarni v končnici srečanja, ko znajo izkoristiti vsako napako nasprotnika," se še spominja zadnjega večnega derbija, ki ga je v Stožicah v izdihljajih srečanja v korist Maribora odločil kapetan vijolic Marcos Tavares. Maribor je takrat osvojil Stožice z 2:1, a mu to ni pomagalo do naslova. Na koncu je zaostal za Olimpijo in osvojil drugo mesto.

Dovolj zreli, da se bodo znali odzvati na vsako provokacijo

Do višjega mesta mu niso pomagale niti bogate izkušnje, ki so si jih njegovi igralci nabrali tako doma kot tudi v Evropi. "Igralci Maribora imajo veliko izkušenj, a imamo tudi mi svoje načrte. Dovolj smo izkušeni in zreli, da se bomo znali ustrezno odzvati na vsako morebitno provokacijo nasprotnika," Matić tekmecem s štajerskega konca sporoča, da Olimpija prihaja po vsaj točko, če ne celo vse tri, ter da je morebitne provokacije ne bodo vrgle iz tira.

Vrhunci zadnjega večnega derbija v Mariboru:

V prejšnji sezoni v Mariboru ni izgubila. Pred letom dni je povsem nadigrala Maribor in ga odpravila s 3:0, v spomladanskem delu pa je na tekmi brez večjih priložnosti remizirala z 0:0. Matića ne zanima statistika, niti zadnji izkupički v Ljudskem vrtu. "Od spominov se žal ne živi. Z domačo tekmo proti Celju (1:0 v uvodnem krogu, op. p.) smo začeli pisati novo zgodbo, ki bi lahko bila enako uspešna kot lanska," je prepričan, da lahko zeleno-beli ubranijo naslov državnega prvaka in ponovno prehitijo Mariborčane.

Ljubljančani so na zadnjem nastopu pred večnim derbijem v Stožicah s 3:1 odpravili Krško. | Foto: Vid Ponikvar Ljubljančani so na zadnjem nastopu pred večnim derbijem v Stožicah s 3:1 odpravili Krško. Foto: Vid Ponikvar

Po treh krogih jim kaže dobro, kritike o neprepričljivih predstavah pod vodstvom Rodolfa Vanolija pa zbledijo, ko pogled seže na vrh prvoligaške lestvice.

Ne spreglejte