Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
11. 4. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor naj gol pokal Slovenije

Torek, 11. 4. 2017, 19.30

6 let, 7 mesecev

Marcos Tavares

Kapetan je pred derbijem še enkrat pojasnil, kdo in kaj je Maribor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Marcos Tavares | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Mi smo Maribor. Mi želimo zmagati vedno, ko igramo, in želimo osvojiti vse lovorike, ki so na voljo," pred sredinim derbijem proti Olimpiji, povratni tekmi polfinala slovenskega pokala (na prvi so Ljubljančani zmagali z 2:1), pravi kapetan mariborskih nogometašev Marcos Tavares.

Medtem ko je na zadnji prvenstveni tekmi, Maribor je v soboto z 2:2 remiziral v gosteh pri Kopru, odigral le nekaj zadnjih minut, je jasno, da bo v sredo, derbi se začne ob 17.15, na igrišču od prve minute. Nenavadno, a trener Darko Milanič je sporočil, da bo povratno tekmo polfinala slovenskega pokala proti Olimpiji v Ljudskem vrtu, kjer bo lovil zaostanek z derbija izpred tedna dni, začel s tremi napadalci. Kdo bosta preostala dva, ni razkril, a tretji bo zagotovo njegov kapetan.

Agresivno in napadalno od prve minute

Bo dosegel nov gol? | Foto: Vid Ponikvar Bo dosegel nov gol? Foto: Vid Ponikvar "Skupaj s soigralci bomo naredili vse, da z agresivno in napadalno igro od prve minute pridemo do zmage in se uvrstimo v finale. Jaz in vsi preostali, ki bomo igrali, bomo nastopili z napadalno miselnostjo. Kaj drugega niti ne pride v poštev. To je Maribor. Maribor vedno želi zmagati," pravi Marcos Tavares.

"Zabili bomo gol, seveda. Zdaj, ko bomo na igrišču trije napadalci, bomo imeli več priložnosti za gol," je še povedal najboljši strelec v zgodovini Maribora. V vijoličastem dresu je dosegel že kar 161 golov.

"Igramo doma, s tremi napadalci in s pomočjo naših navijačev. Mislim, da smo favoriti," je optimističen Brazilec s slovenskim potnim listom, ki v dresu Maribora navdušuje že skoraj celo desetletje. V Maribor je prišel januarja 2008.

V tem obdobju je osvojil že kopico lovorik. Šestkrat je bil državni in trikrat pokalni prvak. V tej sezoni si želi še jubilejne desete in potem še enajste lovorike. V prvenstvu si je s soigralci praktično že zagotovil nov, 14. naslov v zgodovini kluba. Težko je verjeti, da bodo Mariborčani v zadnjih osmih tekmah zapravili visoko prednost 13 točk, ki jo imajo. V pokalu bo naloga nekoliko težja.

Navijači klubu pridelali še 1.100 evrov kazni

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je izrekel kazni po 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Največ dela je imel prav z Mariborom, ki bo moral zaradi neprimernega vedenja navijačev plačati 1.100 evrov.

Maribor je takšna kazen doletela zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, prižiganja bakel na tribuni, žaljenja sodnikov in predkaznovanosti.

Kapetan Maribora je prepričan, da se bo s soigralci veselil napredovanja v finale. | Foto: Vid Ponikvar Kapetan Maribora je prepričan, da se bo s soigralci veselil napredovanja v finale. Foto: Vid Ponikvar

Prepričan, da jim bo uspelo

"Prepričan sem, da nam bo uspelo. Čim prej moramo zabiti gol. Moramo izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Pred nami je zelo pomembna tekma, tega se zavedamo. Mislim, da ne bomo razočarali," je še povedal napadalec, ki je pred kratkim praznoval 33. rojstni dan.

Za njim je že veliko derbijev, prav vsakega izmed njih se veseli. "Vsaka tekma je zgodba zase, vsak derbi je nekaj posebnega. Lani smo osvojili pokal, letos ga želimo že spet. Maribor želi zmagovati povsod, kjer nastopa," je sklenil ljubljenec mariborskih navijačev.

Pet najlepših zadetkov 28. kroga:

Ne spreglejte