Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
8.40

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,87

Natisni članek

Mouctar Diakhaby sodnik Valencia La Liga špansko prvenstvo Carlo Ancelotti Jude Bellingham Real Madrid

Nedelja, 3. 3. 2024, 8.40

1 mesec, 3 tedne

Dogajanje na tekmi Valencia : Real Madrid (2:2)

Kaos v Španiji: "Gre za incident brez primere"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,87
Carlo Ancelotti | Carlo Ancelotti se po tekmi ni mogel pomiriti z odločitvijo sodnika. | Foto Reuters

Carlo Ancelotti se po tekmi ni mogel pomiriti z odločitvijo sodnika.

Foto: Reuters

V sobotnem večeru je ogromno prahu dvignila tekma 27. kroga španskega prvenstva, na kateri je Real Madrid po zaostanku z 0:2 na koncu na gostovanju na Mestalli proti Valencii izvlekel točko (2:2). A Madridčani so globoko v sodniškem dodatku zabili še tretji gol, vendar je sodnik Jesus Manzano tik pred tem piskal konec srečanja, zadetek Juda Bellinghama razveljavil in poskrbel za kaos na igrišču, saj se beli balet po sodniški odločitvi ni mogel pomiriti. 

Vinicius Junior
Sportal Real po remiju "znorel", Oblak z izjemno obrambo za zmago, Barceloni le točka

"Sodniška odločitev brez primere Gila Manzana je Real Madridu preprečila, da bi premagal Valencio na Mestalli," so v uradnem poročilu o tekmi na svoji uradni strani zapisali pri Real Madridu. Igrala se je osma minuta sodniškega dodatka, ko je Brahim Diaz žogo z desne poslal na vrh vratnice Valencie. Jude Bellingham je bil najvišji v skoku in z glavo sprožil žogo, ki je sekundo kasneje pristala v mreži ob desni vratnici. Nekateri igralci Valencie so se prijeli za glavo, a je glavni sodnik Manzano odpiskal konec tekme, ko je bila podaja še v zraku, zatem pa jasno pokazal, da gol angleškega zvezdnika ne bo obveljal, in zaključil tekmo pri rezultatu 2:2.

Zaključek tekme:

Je bil Real Madrid po vaše oškodovan?

  • Da.
    40,16 %
    663 glasov
  • Ne.
    57,36 %
    947 glasov
  • Ne vem/me ne zanima.
    2,48 %
    41 glasov
Oddanih 1651 glasov

Pri Realu se po odločitvi glavnega sodnika niso mogli nikakor pomiriti, zaradi razburjanja je bil izključen tudi Bellingham. Po srečanju so nogometaši in vodstvo kraljevega kluba v en glas poudarjali, da so bili pri Valencii oškodovani. "Gre za incident brez primere in ni več kaj dodati. Mislim, da je glavni sodnik naredil napako. Po odbiti žogi smo imeli posest. To se mi še nikoli ni zgodilo in res nimam kaj reči. Bellinghamov rdeči karton nas je razjezil, ker ni rekel ničesar žaljivega. To je bila frustracija. Rekel je zgolj, da 'bi to moral biti prekleti gol', in to je resnica. Če bi sodnik zapiskal, ko je vratar Valencie izbil žogo, bi bilo prav, a je dovolil nadaljevanje igre in mi smo imeli posest. Mislim, da je naredil napako," je po osvojeni točki dejal glavni trener Reala Carlo Ancelotti.

Jude Bellingham je prejel rdeči karton. | Foto: Reuters Jude Bellingham je prejel rdeči karton. Foto: Reuters

Svoje mnenje sta na socialnih omrežjih sporočila tudi strelec dveh zadetkov Vinicius Junior, ki je v odziv na tekmo sarkastično uporabil le emotikon, ki se joče od smeha, medtem ko je Aurelien Tchouameni zapisal, da je vse skupaj sramotno. Svoje so dogajanju pridali tudi španski mediji. Ti v opisu tekme navajajo, da je sodnik naredil "zmešnjavo", zaključek tekme pa se je spremenil v "rudnik teorij zarote". "Uničil je dobro tekmo," piše Marca, katere naslovnica se glasi Škandal na Mestalli. "Škandal" pa krasi naslove tudi na naslovnici Sporta.

Tekma Valencie in Reala sicer zdaleč ni prva v letošnjem španskem prvenstvu, po kateri so se v prvem planu po tekmi znašli sodniki. Med drugim je močno odmevalo srečanje 21. kroga med Realom in Almerio, ki jo je beli balet dobil s 3:2, a po seriji spornih odločitev. 

Real ima sicer zdaj na vrhu la lige z odigrano tekmo sedem točk prednosti pred Girono in še dve več pred Barcelono. Obe ekipi danes čaka srečanje s finalistoma kraljevega pokala. Girona bo gostovala pri Mallorci, Blaugrano pa zvečer na derbiju čaka zahtevno delo pri Athletic Bilbau, ki je med tednom iz pokala suvereno izločil Atletico Madrid Jana Oblaka.

Diakhaby po grozljivi poškodbi eno leto brez nogometa

Francoski nogometaš Mouctar Diakhaby si je na sobotni tekmi proti Realu iz Madrida (2:2) izpahnil koleno, je na spletni strani sporočil njegov klub Valencia. Španska Marca pa je ob tem zapisala, da 27-letnega osrednjega branilca čaka vsaj enoletno okrevanje. Diakhaby je grozljivo poškodbo utrpel v 86. minuti dvoboja proti vodilni ekipi španskega prvenstva, ko mu je na stojno nogo po izgubi ravnotežja padel igralec Reala Aurelien Tchouameni.

Mouctar Diakhaby je tekmo končal na nosilih. | Foto: Reuters Mouctar Diakhaby je tekmo končal na nosilih. Foto: Reuters

Nogometaši so se ob pogledu na poškodbo Francoza držali za glavo, hitro pa so Diakhabyja odpeljali v bolnišnico. Tam so ugotovili izpah kolena, čakajo pa ga nadaljnji pregledi, po katerih bodo jasni postopki nadaljnjega zdravljenja.

Preberite še:

Ifab
Sportal Se v nogometu obeta revolucija? Strokovnjaki niso navdušeni.
Arsenal
Sportal Strelske vaje Arsenala, Foden junak derbija za Manchester
Inter Kristjan Asllani
Sportal Inter ob pomoči Napolija pobegnil na velikanskih +15
Ne spreglejte