Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 6. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Jaka Štromajer NK Luka Koper Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 1. 6. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Jaka Štromajer

Kanarček, ki je danes ušel iz kletke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Jaka Štromajer, najboljši strelec Kopra in nekoč veliki up slovenskega nogometa, je danes postal igralec brez pogodbe. "Ne vem še, kaj bom, a igral bom zagotovo še," je sporočil 32-letni napadalec.

Po osmih golih in štirih podajah, bil je najboljši strelec Kopra, ki se je komaj izognil izpadu iz lige, je zdaj na razpotju. Pogodba s kanarčki je izkušenemu gorenjskemu napadalcu potekla prav z današnjim dnem. Kje bo nadaljeval nogometno pot, ne ve.

"Težko rečem, kaj bo sledilo. Z vodstvom kluba sem opravil en pogovor, po katerem pa sem bil, moram biti iskren, kar malce razočaran. Pravijo, da je v klubu velika finančna kriza," je o krizi, ki pretresa edinega obalnega prvoligaša, povedal Jaka Štromajer.

"Čeprav mi marsikaj, kar se je v klubu dogajalo v zadnjem času, ni bilo všeč, sem pripravljen ostati, saj smo na koncu le obstali in izoblikovala se je ekipa, ki bi lahko z normalnim vodenjem spet prišla na raven izpred časa, ko smo dve leti zapored igrali v Evropi. Če bo tako, bi rade volje ostal, a če bomo pogovore nadaljevali tako, kot smo jih začeli, bom poiskal drugo rešitev," je Kopru jasno sporočilo poslal nogometaš, ki se je na Obalo, tam je bil že med letoma 2002 in 2004,  vrnil v začetku leta 2014.

Počutil se je kot na avtobusni postaji

V Kopru je bilo marsikaj skregano z logiko. | Foto: V Kopru je bilo marsikaj skregano z logiko. "Takrat sem bil kar nekaj časa brez kluba. Z zadnjim romunskim delodajalcem sem bil na sodišču, bil sem brez pogodbe, saj sem jo prekinil zaradi neplačevanja, in se priključil treningom Kopra. Ta je bil takrat na drugem mestu in se je boril za Evropo. Ljudje v klubu so mi ponudili štirimesečno pogodbo. Igral sem do konca sezone, bil dokaj uspešen, uvrstili smo se v Evropo in potem sem podpisal novo, dvoletno pogodbo," je pojasnil strelec 20 prvenstvenih golov za Koper v dveh letih in pol.

"V Kopru me je v zadnjem času zmotilo predvsem to, da smo zamenjali kar štiri trenerje. Prav gotovo ni dobrodošlo niti to, da nas je – ravno zadnjič sem gledal statistiko, ki pravi, da klubi v povprečju uporabljajo od 30 do 35 igralcev – za Koper v pretekli sezoni nastopilo kar 54, kar je preveč. Počutil sem se kot na avtobusni postaji, pretok igralcev je bil občutno prevelik. Dogajale so se stvari, ki so bile skregane z logiko. Toda na zadnjih petih, šestih tekmah se je marsikaj spremenilo na bolje. Po tekmi z Mariborom so se stvari postavile na noge. Spet sem dobil občutek, da bi se dalo kaj narediti. Zaradi tega si morda želim, da bi ostal," je povedal nogometaš, ki je že kot zelo mlad začel nastopati za člansko ekipo kranjskega Triglava in se pozneje preselil v Domžale.

Če ne bo ostal v Kopru, se utegne preseliti v Azijo. | Foto: Če ne bo ostal v Kopru, se utegne preseliti v Azijo.

Se bo preselil v Azijo?

Pozneje ga je pot prek Kopra, Celja in ptujske Drave vodila v tujino. V Romuniji je prebil kar sedem let in igral za Pandurii, Ramnicu Valceo in Otelul Galati. Prav lahko se zgodi, da bo, če ne bo ostal v Sloveniji, v tujini še igral.

"Bomo videli. Do začetka nove sezone je še nekaj časa, tako da se mi za zdaj še nikamor ne mudi. Pričakujem, da bom vprašanje o prihodnjem delodajalcu rešil v dveh, treh tednih. Takrat verjamem, da bom imel odgovor na vprašanje, kaj me čaka. Konkretnih ponudb še ni bilo, medtem ko neko zanimanje obstaja. Predvsem iz tujine, iz Azije. Kaj več pa težko povem. Vem le, da bom še igral. Za mano je solidna sezona, v kateri sem dobil dokaz, da lahko nekaj časa še igram," je pogovor sklenil strelec 31 golov na slovenskih prvoligaških zelenicah.

Ne spreglejte