Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
5. 10. 2012,
15.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kevin Kampl reprezentanca

Petek, 5. 10. 2012, 15.03

8 let, 1 mesec

Kampl: Vpoklica se ne morem veseliti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kevina Kampla je novica o tem, da se je znašel na seznamu selektorja Slovenije Slaviše Stojanovića, razveselila, a je veselje skazila novica o smrti v družini.

Mladi nogometaš Red Bulla Salzburga ta konec tedna ne bo igral. Izpustil bo sobotno gostovanje pri Mattersburgu, razlog je smrt v družini. V klubu so 21-letnemu vezistu dovolili, da bo dneve do ponedeljkovega zbora reprezentance prebil v Sloveniji in v krogu ožje družine preživel težke dneve. ''Tako je najbolje. Trenutno z mislimi nisem pri nogometu in vprašanje je, kako bi igral,'' je sprva povedal Kevin Kampl.

Potem smo se dotaknili nekoliko vedrejših tem. Da se bo znašel na seznamu Slaviše Stojanovića, je izvedel po nedeljski tekmi proti graškemu Sturmu. ''Dobil sem vpoklic, slišal sem se tudi s selektorjem. Rekel mi je, da bo računal name. Naj se pripravim, da bom igral,'' je povedal Kampl, ki je tudi tokrat ponovil besede, ki jih je pred kratkim izgovoril v intervjuju za Sportal. Da pričakuje priložnost za igro – v reprezentanco je bil vpoklican že za prijateljsko tekmo proti Grčiji pred štirimi meseci, a ni dočakal debija -, in se čuti sposobnega, da Sloveniji lahko pomaga. ''Tako je. Upam, da bom dobil priložnost. Prepričan sem, da lahko igram in Sloveniji pomagam do boljših rezultatov. Če ne bom igral, potem bi bilo bolje, če me selektor sploh ne bi vpoklical. Tako zagotovo razmišlja vsak nogometaš,'' je potrdil odločnost. ''V klubu so veseli, da sem v reprezentanci, a niso presenečeni. Že pred časom so rekli, da bom, če bom igral dobro, zagotovo dočakal selektorjev vpoklic. Zdaj se je to zgodilo,'' je še povedal Kampl, ki je pod vodstvom Matjaža Keka igral že za reprezentanco do 17 let, potem ga zaradi nesporazumov nekaj časa ni bilo zraven, selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič pa je bil tisti, ki ga je spet aktiviral. K sreči. V mladi izbrani vrsti je sicer zbral 15 nastopov in zabil tudi gol. Bil je eden izmed nosilcev rodu, ki je nase opozoril z odličnimi rezultati.

Ne spreglejte