Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
13. 4. 2017,
20.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

4

Natisni članek

Luka Modrić Miroljub Petrović

Četrtek, 13. 4. 2017, 20.13

6 let, 6 mesecev

Kako je "sin četnika" pred invalidnostjo rešil Luko Modrića #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

4

Luka Modrić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Srbski zdravnik Miroljub Petrović je po pogovoru v oddaji na Balkan Info postal pravi spletni hit. Spregovoril je o številnih temah, tudi o tem, kako so pred leti pomagali poškodovanemu hrvaškemu zvezdniku Luki Modriću.

''Milisav Nikolić je bil moj študent, doktoriral je na moji fakulteti. On ni eden od najboljših ortopedov na svetu, on je najboljši. On je edini, ki zna brez operacije pozdraviti hernijo diska, strgano ahilovo tetivo in plosko stopalo. A ker je četnikov sin, so ga izgnali iz Srbije in zdaj dela v Švici,'' je svojega varovanca pohvalil Petrović in v nadaljevanju v povezavi z njim povedal zanimivo zgodbo izpred nekaj let.

Zlomljeno vretence?

''Bilo je pred tremi ali štirimi leti, ko ga je poklical predstavnik Luke Modrića, da se je hrvaški zvezdnik huje poškodoval. Dejal mu je, da ima počeno vretence in da tamkajšnji zdravniki menijo, da je edina rešitev operacija. A ko je Nikolić videl sliko z magnetne resonance, se je le nasmehnil: 'Kakšno vretence, to ni počeno vretence.'," je pripovedal Petrović.

Nikolić je sedel na letalo in odpotoval v Madrid. Prvo, kar je rekel, ko je videl Modrića, je bilo: "Kako vi sploh igrate nogomet, ko pa dihate skozi usta. Vi potrebujete operacijo nosu."

Modrić se je eno uro drl na vse grlo, nato pa ...

Zdaj 31-letni hrvaški reprezentant je eden od najpomembnejših členov zvezdniškega Reala. | Foto: Getty Images Zdaj 31-letni hrvaški reprezentant je eden od najpomembnejših členov zvezdniškega Reala. Foto: Getty Images Nato se je lotil zadeve, zaradi katere je igralec prišel v Madrid, in hitro doumel, v čem je težava. Po udarcu na treningu v rebra se je Hrvatu deformirala hrbtenica, šlo je za tako imenovano skoliozo. Po enourni terapiji, Modrić se je med tem drl na vse grlo, je bil hrvaški zvezdnik kot nov.

''Te še boli,'' je Modrića vprašal Nikolić, ta pa mu je odgovoril, da bolečine ni več. ''Si predstavljate, da bi mu tamkajšnji zdravniki operirali zdravo vretence? Saj bi postal še invalid,'' je v pogovoru za Balkan Info vneto pripovedoval Petrović.

''V nadaljevanju te sezone, mislim, da se je ta poškodba zgodila februarja ali marca, je Modrić eksplodiral in bil na koncu izbran za najboljšega vezista v španski ligi. Za nagrado pa je z Realom podpisal še novo štiriletno pogodbo. Za to se lahko zahvali le Milisavu, mojemu kolegu,'' je za konec neverjetne zgodbe še dodal Petrović.

Modrić, ki je v Real prišel leta 2012 iz Tottenhama, je v sezoni 2013/14 res postal najboljši vezist v španski La Ligi, to pa mu je uspelo tudi v sezoni 2015/16.

Kako živahno je Petrović zgodbo o Modriću pripovedoval v oddaji, si lahko ogledate v spodnjem videu:

 

Ne spreglejte