Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2018,
4.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

1

Natisni članek

Real Madrid Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Nedelja, 14. 1. 2018, 4.00

6 let, 3 mesece

Kriza Reala vse globlja in globlja

Ronaldo spet za v pozabo, poglejte, kaj je počel najboljši na svetu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

1

Zinedine Zidane | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kriza Real Madrida, ki je v preteklem koledarskem letu osvojil pet lovorik, se nadaljuje. Po porazu na el clasicu proti Barceloni (0:3) je remiziral še s Celto (2:2) in doma izgubili proti Villarrealu (0:1). Če Katalonci v nedeljo premagajo Real Sociedad, bodo belemu baletu pobegnili za 19 točk!

Madridčani so na Santiagu Bernabeu bili boljša ekipa, ki je več poskušala, a v 87. minuti je rumena podmornica izvedla bliskovit protinapad in zmagala z zadetkom Pabla Fornalsa. "Naredili smo vse, kar je potrebno za zmago. Priložnosti smo imeli več kot dovolj, a žoga ni hotela v gol," je novo zamujeno priložnost za izhod iz krize komentiral trener Reala Zinedine Zidane.

"Ne da se razložiti, kaj se dogaja. Smo v slabi seriji, ki se nadaljuje, zato je mojim igralcem izredno težko. Poskušamo vse, a žoga noče v mrežo. Ne razumem, zakaj je tako," se sprašuje francoski strateg, ki so ga navijači Reala še pred kratkim nosili po rokah.

Kdo je kriv za slabo formo Reala?

  • Zinedine Zidane
    15,09 %
    140 glasov
  • Cristiano Ronaldo
    72,41 %
    672 glasov
  • Florentino Perez
    3,45 %
    32 glasov
  • Lionel Messi
    9,05 %
    84 glasov
Oddanih 928 glasov

Koliko časa bodo še gledali Francoza?

Mnogi ga že imajo za nekdanjega, a kmalu bo tudi res tako, če Zidane ne bo hitro našel poti iz krize. Morebitnih 19 točk za Barcelono bi za kraljevi klub pomenilo veliko ponižanje, tega pa vodstvo kluba ne bo dolgo trpelo.

Zidanov predhodnik odletel že za manjše grehe:

"Še vedno smo ekipa, ki lahko veliko ponudi. Ne bomo obupali, naša naloga je priti iz te negativne serije. Vse, kar lahko rečem, je, da bomo potrebovali vsaj še eno tekmo, da nam to uspe. Smo Real Madrid, v nogometu je sreča, da si tekme sledijo druga za drugo, in kmalu bomo imeli novo priložnost. Za zmago moraš zadeti zadetek več kot nasprotnik. Tako pač je, danes nam to ni uspelo," o predaji še ne razmišlja francoski strokovnjak, ki je v preteklem letu galaktike popeljal kar do petih lovorik. Še tri je dodal v sezoni prej.

Cristiano Ronaldo, zlata žoga za sezono 2017, je padel v črno luknjo in ne najde izhoda. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo, zlata žoga za sezono 2017, je padel v črno luknjo in ne najde izhoda. Foto: Reuters

Ronaldo spet za v pozabo

Če je v prejšnjih sezonah Cristiano Ronaldo vlekel voz Reala – od prejšnjih osmih sezon jih je kar šest končal z več kot 50 zadetki – je v tej sezoni povsem neprepoznaven.

Portugalec je na 14 tekmah v tej sezoni španskega prvenstva dosegel le štiri zadetke in temu primerna je tudi forma Reala. Povsem razglašen je bil tudi proti Villarrealu, njegove poteze pa si lahko pogledate v spodnjem videu.

Ronaldo zase pravi, da je najboljši nogometaš vseh časov. Je res?

  • Da.
    14,98 %
    151 glasov
  • Ne.
    85,02 %
    857 glasov
Oddanih 1008 glasov
Ne spreglejte