Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 4. 2016,
11.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Krka NK Olimpija NK Olimpija Julius Wobay

Petek, 1. 4. 2016, 11.41

6 let, 7 mesecev

Afričan pri Olimpiji pomirja navijače: Vse je pod nadzorom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Wobay

Vodilni prvoligaški klub Olimpija se bo v soboto mudil v Novem mestu. Odkar se je vrnil v 1. SNL, je tam gostoval petkrat, zmage pa se veselil le enkrat. ''Zavedamo se, da nas čaka zahtevno gostovanje,'' sporoča Julius Wobay.

Vodstvu Olimpije se ni uresničila želja, da bi v zadnjih desetih krogih Prve lige Telekom Slovenije, v katerih se bo odločalo o slovenskem prvaku, zeleno-belim pomagal tudi Danko Lazović. Srbski zvezdnik zaradi administrativnih težav pri pravočasni pridobitvi registracije v tej sezoni ne bo smel zaigrati za Olimpijo.

Strateg Marko Nikolić je ostal brez pomembnega aduta, ki bi razbremenil igro v napadu in poskrbel za obsežnejšo rotacijo napadalcev. Moral se bo nasloniti na razpoložljive kandidate, na čelu z mladim Nigerijcem Blessingom Elekejem, izkušenim Srbom Miroslavom Radovićem in nekdanjim reprezentantom Sierra Leoneja Juliusom Wobayjem, ki je prispel v Ljubljano pozimi in se na zadnji preizkušnji pred reprezentančnim premorom prvič vpisal med strelce.

Krko prisiliti v napake

Zatresel je mrežo Rudarja in pomagal Olimpiji do visoke zmage s 5:0. Visoko strelsko formo so zeleno-beli zadržali tudi med reprezentančnim premorom, ko so brez pomoči nekaterih reprezentantov na prijateljskem dvoboju v Zagrebu premagali istoimenskega hrvaškega prvoligaša s 5:4. V soboto jih čaka zahteven izziv, saj se odpravljajo v dolenjsko prestolnico, kjer le težko prihajajo do točk.

V Novem mestu želi z agresivno igro prisiliti tekmeca v čim večje število napak. | Foto: V Novem mestu želi z agresivno igro prisiliti tekmeca v čim večje število napak.

V Novem mestu so po vrnitvi Olimpije v 1. SNL odigrali pet tekem in kar trikrat potegnili krajšo. ''Smo favoriti, a bomo morali to dokazati na igrišču. Krka bo zagotovo prežala na hitre protinapade, mi pa bomo morali igrati kompaktno in agresivno v obrambi. S tem bomo nasprotnika prisilili v napake in posledično imeli več možnosti za uspešen konec,'' je za klubsko stran povedal 31-letni Afričan, ki želi Olimpiji pomagati do tako želenega naslova slovenskega prvaka.

Ne vidi razloga za bojazen

Ko je prišel v Ljubljano, je napovedal, da bo zaradi pomanjkanja tekmovalne forme potreboval nekaj dodatnega časa, da dvigne stopnjo pripravljenosti. Po dveh mesecih napornega dela sporoča, da čuti še nekaj rezerv, a ne namerava hiteti ali pretiravati, saj bi se lahko hitro kaj zalomilo.

Nekdanji reprezentant Sierra Leoneja je v 1. SNL debitiral na tekmi s Koprom. | Foto: Nekdanji reprezentant Sierra Leoneja je v 1. SNL debitiral na tekmi s Koprom.

Olimpija ima deset krogov pred koncem prvenstva pred največjim tekmecem Mariborom štiri točke prednosti. ''Imamo štiri točke naskoka, zato ne vidim razloga za kakršnokoli bojazen. Vse je pod nadzorom,'' sporoča Wobay, ki ga ne skrbi zahteven aprilski spored, v katerem čakajo Olimpijo v prihodnjih petih tekmah kar štiri gostovanja.

Visoka zmaga nad Rudarjem (5:0) je povzdignila samozavest v taboru zmajev, za še večje zadovoljstvo pa je poskrbelo spoznanje, da novopečeni prvi vratar Olimpije Nejc Vidmar v tem letu sploh še ni prejel zadetka. Zmaji želijo niz nadaljevati tudi v Novem mestu. Dvoboj 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Krko in Olimpijo se bo v soboto začel ob 15. uri.

Ne spreglejte