Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
21. 2. 2008,
13.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2008, 13.30

8 let, 1 mesec

Jošt: Več bo znanega v petek

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prijateljska tekma med Slovenijo in Hrvaško je pod velikim vprašajem, podrobnosti o dogovorih med sosedskima nogometnima zvezama pa naj bi bile po besedah Daneta Jošta podane javnosti jutri.

Bo prenovljeni Ljudski vrt 23. maja le dočakal ''sosedski'' derbi? Sodeč po zadnjih odmevih s sedeža Hrvaške nogometne zveze (HNS) slovensko občinstvo najverjetneje ne bo dočakalo prihoda izbrancev Slavena Bilića, ''naknadna'' ponudba selektorja ''ognjenih'', da bi Kekova četa gostovala v soboto, 24. maja na Reki, pa je naletela na Čerinovi 4 na ''gluha ušesa''. Dejstvo je, da čaka slovensko izbrano vrsto 26. maja pomemben preizkus v Göteborgu, dve zahtevni tekmi v treh dneh pa bi zagotovo pustile posledice v nogah slovenskih reprezentantov.

V stiku s Srebrićem

''Zaenkrat še raje ne bi hotel govoriti o tej temi, lahko pa povem, da bom v popoldanskih urah stopil v stik z Zorislavom Srebrićem, generalnim tajnikom pri Hrvaški nogometni zvezi. Vsaj tako sva dogovorjena. Ko bomo videli, kaj se bo izcimilo, bom lahko povedal tudi kaj več konkretnega, domača javnost pa bo zagotovo obveščena o potekih dogovora v petek,'' je povedal za Sportal Dane Jošt, ki naj bi se tako po vrnitvi iz Aten prvič slišal s hrvaškimi kolegi v današnjih popoldanskih urah. Da so na Hrvaškem že skorajda pozabili na sprva dogovorjeno prijateljsko srečanje v štajerski prestolnici, je zaznati tudi iz nekaterih namigovanj, da bi ''odpadlo'' tekmo s Slovenijo zamenjal dvoboj z novopečeno enajsterico Kosova. Slednji naj bi ''poveljeval'' nekdanji hrvaški reprezentant Ardian Kozniku, ki je pred desetimi leti osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Franciji, selektorske časti na klopi pa naj se ne bi branil niti ''trener trenerjev'' Miroslav ''Ćiro'' Blažević. Kakorkoli že, hrvaška javnost se je že podala k iskanju novega tekmeca za predzadnji teden v maju. Slovenska delegacija NZS je zaradi vnaprej sprejetega dogovora s HNS izpustila iz rok možnost, da bi (najverjetneje tudi v Mariboru) na domačih tleh pričakala Grčijo in Turčijo. Udeleženki bližajočega se evropskega prvenstva sta vmes že našli nova tekmeca, morebitnih reprezentanc, ki imajo 23. maja prosti termin, pa je na evropskem nogometnem zemljevidu iz dneva v dan manj. ''Ne bi želel govoriti o tem. Počakajmo, kaj bo prinesel sestanek s Hrvati ...,'' je generalni sekretar NZS skopo odgovoril na vprašanje, ali slovenska stran že razmišlja o imenu morebitne zamenjave za Hrvaško.

Šišič hiter in perspektiven

Dolgoletni funkcionar NZS je v sredo opravljal vlogo kontrolnega delegata na prvi tekmi osmine finala med Olympiakosom in Chelseajem. ''Dvoboj je minil v nepozabnem ozračju. Grški navijači so res nekaj posebnega. Tekma je minila brez zapletov, le po tekmi se je spozabil eden izmed navijačev, ki je preskočil ogrado, a na srečo ni storil nič nepričakovanega. Uro pred dvobojem sva se na štadionu zapletla v pogovor z Mirnesom Šišičem. Zaenkrat imajo v klubu prednost igralci z daljšim stažem in višjim denarnim nadomestilom (smeh), kar niti ne preseneča, saj je prišel Mirnes v klub šele pozimi. Ga pa v klubu ocenjujejo kot hitrega in perspektivnega igralca, dobro pa je zapisan tudi pri trenerju, ki ga je pripeljal v klub, tako da se za njegovo prihodnost ne bojim,'' je še odvrnil Dane Jošt. V prihodnjih dneh bo moral ''razvozlati'' neprijetnost, ki je nastala po odločitvi hrvaškega selektorja. Kaj bo prinesel dogovor s HNS?

Ne spreglejte