Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 4. 2021,
12.04

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

3

Natisni članek

angleško prvenstvo Tottenham Jose Mourinho

Ponedeljek, 19. 4. 2021, 12.04

3 leta

Menjava trenerja pri Tottenhamu

Kakšen dan! Jose Mourinho ostal brez službe.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

3

Jose Mourinho | Jose Mourinho navijačev Tottenhama ni spravil v dobro voljo. | Foto Reuters

Jose Mourinho navijačev Tottenhama ni spravil v dobro voljo.

Foto: Reuters

Jose Mourinho ni več trener Tottenhama. Londonski klub, eden izmed 12 ustanovnih članov kontroverzne superlige, se je zahvalil slovitemu portugalskemu trenerju, ki se mu je stolček majal že kar nekaj časa.

Andrea Agnelli, Aleksander Čeferin
Sportal Potres v nogometu: začela se je vojna

Vroči nogometni ponedeljek, ko svet razpravlja o novoustanovljeni superligi, je poskrbel še za eno zelo odmevno novico. Jose Mourinho ni več trener Tottenhama. Klub iz severnega dela Londona, ki v tej sezoni ne more biti zadovoljen z rezultati, se je tako odločil za veliko spremembo.

Mourinho je na gostovanju v Zagrebu doživel hud udarec (0:3), saj je Tottenham zapravil prednost s prve tekme (2:0). | Foto: Reuters Mourinho je na gostovanju v Zagrebu doživel hud udarec (0:3), saj je Tottenham zapravil prednost s prve tekme (2:0). Foto: Reuters

V angleškem prvenstvu zaseda šele sedmo mesto, v ligi Europa je neslavno izpadel (po porazu z 0:3 na Hrvaškem) v osmini finala proti Dinamu Zagreb, prihodnjo nedeljo pa ga čaka še zadnja priložnost, da sklene sezono z vsaj eno lovoriko. V finalu angleškega ligaškega pokala se bo v nedeljo na Wembleyju pomeril z Manchester Cityjem, a nogometna javnost ne bo priča znamenitemu trenerskemu spopadu starih rivalov Mourinho – Guardiola. Tottenham sicer čaka na lovoriko že 13 let.

58-letni Portugalec, ki je največje uspehe v karieri dosegal na klopi Porta, Interja (z omenjenima je postal tudi evropski prvak) in madridskega Reala, je Tottenham prevzel decembra 2019. Takrat je nasledil Argentinca Mauricia Pochettina, ki zdaj vodi PSG in z njim naskakuje evropski naslov. Mourinho je imel sicer s Tottenhamom sklenjeno pogodbo do konca sezone 2022/23. V uvodni sezoni je Londončane popeljal do šestega mesta, v ligi prvakov pa je v osmini finala izpadel proti poznejšemu polfinalistu, Kamplovemu RB Leipzigu.

Mourinho je Tottenham zadnjič vodil prejšnji petek, ko so Londončani remizirali z Ancelottijevim Evertonom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mourinho je Tottenham zadnjič vodil prejšnji petek, ko so Londončani remizirali z Ancelottijevim Evertonom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V tej sezoni ga v angleškem prvenstvu od četrtega mesta, ki še pelje v ligo prvakov, loči pet točk, a to vodstva kluba ne skrbi preveč, saj so se kot eden izmed 12 ustanovnih članov pridružili projektu superlige, v katerem želijo zaigrati že avgusta. Mourinho je Tottenham zadnjič vodil v petek, ko je v razburljivem srečanju z 2:2 remiziral proti Evertonu. 

Vodenje Tottenhama bo zdaj začasno prevzel komaj 29-letni Ryan Mason.

Uefa Logotip
Sportal Uefa zagrozila 12 evropskim velikanom, ki želijo iti po svoje
Real Madrid Santiago Bernabeu
Sportal Šok vseh šokov, 12 največjih klubov zapušča ligo prvakov
Ne spreglejte