Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Goran Šukalo Elvis Bratanović

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

1 leto, 5 mesecev

Je lahko Katanec pred Wembleyjem miren? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor Srečko Katanec bo ta teden sporočil kandidate za tekmo z Anglijo. Z učinkom legionarjev ne more biti pretirano zadovoljen, saj jih veliko ni igralo. Bezjak edini strelec, Kampl podal za gol.

Koga bo vpoklical Srečko Katanec za pomembno kvalifikacijsko tekmo z Anglijo, ki jo bo 15. novembra gostil sloviti Wembley? Če bo na prijateljski tekmi s Kolumbijo, ki se bo predstavila v Stožicah tri dni po dvoboju Katančeve čete v Londonu, najverjetneje ponudil priložnost tudi nekaterim kandidatom s širšega seznama, ki do zdaj niso prejeli preveč priložnosti, pa se bo tekme z Anglijo lotil z najmočnejšo odpravo.

V njej pa je kar nekaj nogometašev, ki se v zadnjem času ne morejo pohvaliti z najboljšim klubskim statusom. Tako se je konec prejšnjega tedna pripetilo, da je na klopi obstalo veliko prvokategornikov slovenske reprezentance, ki pišejo pomembne zgodbe v Katančevih mislih, med tistimi, ki so nastopili, pa ni bilo veliko izstopajočih predstav, še manj pa odmevnih klubskih uspehov.

Prvi desni branilec slovenske reprezentance Mišo Brečko ponovno ni nosil kapetanskega traku pri Kölnu, ampak tako kot njegov rojak Dominic Maroh obsedel na klopi, brez minut sta ostala tudi kapetan in dirigent slovenske obrambe Boštjan Cesar ter zlati adut s klopi na dvoboju s Švico Dejan Lazarević, Jasmin Kurtić za razliko od ''prečrtanega'' Josipa Iličića, ki je manjkal na oktobrskem Katančevem seznamu, ni zaigral za Fiorentino na gostovanju pri Sampdorii ...

Kako so se sploh konec prejšnjega tedna odrezali najbolj pomembni slovenski legionarji na delu v Evropi? Preverite ...

Samir Handanović: Inter je v soboto v 10. krogu italijanskega prvenstva utrpel poraz na gostovanju pri Parmi, njegov tretji v tej sezoni. Za milanskega velikana je bil usoden Paolo De Ceglie, ki je dosegel dva zadetka (2:0). Ljubljančan je branil vso tekmo, a se ni proslavil. Pri prvem zadetku so ga pustili na cedilu branilci, tako da je obstal na mestu in s pogledom nemočno spremljal, kako je žoga zatresla njegovo mrežo, pri drugem pa je prejel strel med noge. Italijanski mediji so mu prisodili najnižjo oceno v moštvu. Ni je izboljšala tudi mojstrska obramba strela Andree Rispolija v zaključku tekme. Inter za vodilnim Juventusom spet zaostaja deset točk.

Vid Belec: Konyaspor se bo v ponedeljek na zadnji tekmi 8. kroga turškega prvenstva pomeril s Karabüksporjem. Kluba se nahajata v spodnjem delu razpredelnice, štajerski vratar pa je na prejšnji tekmi obsedel na klopi za rezervne igralce.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v soboto pred domačimi gledalci na tekmi španskega prvenstva nadigral Cordobo s 4:2, z dvema zadetkoma pa je izstopal francoski reprezentant Antoine Griezmann. Škofjeločan je zmago soigralcem spremljal s klopi za rezervne igralce, Atletico pa je ohranil tesen zaostanek za mestnim tekmecem Realom ter izkoristil spodrsljaj Barcelone in jo prehitel na lestvici.

Gregor Balažic: Karpaty je v nedeljo v Lvivu gostil četrtouvrščeno Zoryo in ostal brez točk. Izgubil je z 1:2. Gostje iz Luganska so do zmage prišli v 83. minuti, slovenski reprezentant, ki je v tej sezoni dosegel že štiri zadetke in si na lestvici strelcev v ukrajinskem prvenstvu deli visoko osmo mesto, pa je igral vso tekmo. Karpaty je tako izgubil še četrto od zadnjih petih tekem v prvenstvu. V desetih krogih je osvojil le pet točk, tako da je na lestvici na skromnem 12. mestu. Vodstvo v Ukrajini je prevzel kijevski Dinamo, ki je v derbiju kroga v gosteh nadigral Dnipro s 3:0.

Mišo Brečko: Kozlički so v nedeljo na prepolnem RheinEnergieStadionu, na katerem se je stiskalo skoraj 50.000 ljudi, izgubili dvoboj nemškega prvenstva proti Freiburgu (0:1). Trboveljčan ponovno ni prejel priložnosti, ampak srečanje spremljal s klopi. Köln je na lestvici zdrsnil na 11. mesto, za vodilnim Bayernom zaostaja že ducat točk.

Boštjan Cesar: Chievo in Sassuolo sta se v nedeljo razšla brez zmagovalcev, gledalci na veronskem štadionu Marc Antonio Bentegodi pa niso videli zadetkov (0:0). Kapetan slovenske reprezentance je tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce. Chievo ostaja na zadnjem mestu, to je bila njegova šele peta osvojena točka v tej sezoni.

Branko Ilić: Beograjski Partizan je v derbiju srbskega prvenstva doma ugnal Vojvodino. Črno-beli so zmagali z 1:0 in se zavihteli na vrh razpredelnice. Dvoboj je odločil zadetek Petra Škuletića, ki je v tej sezoni dosegel že osem golov. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Bojan Jokić*: Villarreal je v eni izmed najbolj zanimivih tekem 10. kroga španskega prvenstva doma izgubil proti Valencii (1:3), Kranjčan pa ni kandidiral za srečanje, saj še okreva po operaciji kolena. Rumena podmornica je na lestvici ostala na osmem mestu, netopirji pa so se povzdignili na drugo mesto, tudi pred Atletico in Barcelono.

Dominic Maroh: Kozlički so v nedeljo na prepolnem RheinEnergieStadionu, na katerem se je stiskalo skoraj 50.000 ljudi, izgubili proti Freiburgu (0:1). Slovenski reprezentant podobno kot njegov rojak in kapetan Brečko ponovno ni prejel priložnosti, ampak je srečanje spremljal s klopi. Köln je na lestvici zdrsnil na 11. mesto, za vodilnim Bayernom zaostaja že ducat točk.

Martin Milec: Standard Liege je v soboto z 2:0 premagal Mechelen in izkoristil prednost domačega občinstva. Belgijski podprvak je po novi zmagi skočil na šesto mesto, do novega uspeha in tretje zaporedne zmage v prvenstvu pa mu je vso tekmo pomagal tudi slovenski branilec. Standard s tekmo manj za vodilnim Anderlechtom zaostaja le šest točk.

Miral Samardžić: Rijeka je na gostovanju v Koprivnici izpustila iz rok priložnost, da bi se vodilnemu zagrebškemu Dinamu, ki je remiziral v Splitu, približala na štiri točke zaostanka. Kekova četa je pri Slavenu prišla v vodstvo, v polno je z bele točke zadel najboljši strelec Andrej Kramarić, a nato zadnjeuvrščenemu klubu v hrvaškem prvenstvu dovolila, da v 60. minuti izenači na 1:1. Jeseničan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce, njegov rojak Goran Cvijanović pa je odigral 81 minut.

Andraž Struna: PAS Giannina je v 8. krogu grškega prvenstva v gosteh remizirala s Plataniasom (0:0), Primorec pa je ponovno odigral vso tekmo. PAS Giannina je v tej sezoni zbrala deset točk in ostaja zasidrana na sredini lestvice.

Valter Birsa: Chievo in Sassuolo sta se v nedeljo razšla brez zmagovalcev, gledalci na veronskem štadionu Marc Antonio Bentegodi pa niso videli zadetkov (0:0). Primorec je bil edini Slovenec, ki je sodeloval na srečanju. Odigral je vso tekmo, a ni našel prave poti, kako pomagati soigralcem do zadetka. Chievo ostaja na zadnjem mestu, to je bila njegova šele peta osvojena točka v tej sezoni.

Josip Iličić*: Fiorentina izgublja stik z najboljšimi v serie A. Navijače je razočarala tudi v 10. krogu, ko je izgubila na gostovanju v Genovi. V tej sezoni razigrana Sampdoria je zmagala s 3:1, Kranjčan pa je bil edini Slovenec, ki je nastopil na srečanju. Odigral je vso tekmo, a moral na koncu čestitati izbrancem Siniše Mihajlovića. Vijolice so na lestvici šele na desetem mestu, za vodilnim Juventusom zaostajajo že 12 točk.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je v 14. krogu avstrijskega prvenstva z dvema zadetkoma najboljšega strelca Jonatana Soriana premagal Admiro Wacker (2:0), izkoristil neuspeh WAC-a in si kot vodilni avstrijski prvoligaš priigral tri točke prednosti. Podajo za prvi gol Salzburga je prispeval slovenski reprezentant, ki je odigral vso tekmo in znova navdušil. Gostje so zadnjih 25 minut odigral z igralcem manj. Salzburg bo v četrtek gostoval v hrvaški prestolnici, kjer bo odigral dvoboj lige Europa pri zagrebškem Dinamu, ki ga je prejšnji teden premagal s 4:2. Soriano je poskrbel za rekord, saj je v tej sezoni dosegel že 16 zadetkov, skupno pa jih je v avstrijskem prvenstvu proslavil že 76 in s tem popravil klubski rekord Marca Janka (75).

Andraž Kirm: Omonia Nikozija je v nedeljo nepričakovano pokleknila na domačem igrišču proti moštvu Ayia Napa, ki je do tekme v Nikoziji zbral le dve točki, nato pa šokiral ciprskega velikana in ga na štadionu Neo GSP premagal z 2:1. Ljubljančan je odigral 57 minut in zapustil igrišče še v trenutku, ko je bil rezultat 0:0. Le tri minute po njegovem odhodu je Omonia povedla, a nato hitro prejela dva gola in povečala zaostanek za vodilnim Apoelom na devet točk.

Rene Krhin:* Inter je v soboto na tekmi 10. kroga italijanskega prvenstva na gostovanju pri Parmi utrpel poraz, tretji v tej sezoni. Za milanskega velikana je bil usoden branilec Parme Paolo De Ceglie, ki je dosegel dva zadetka (2:0). Štajerec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jasmin Kurtić: Fiorentina izgublja stik z najboljšimi v serie A. Navijače je razočarala tudi v 10. krogu, ko je izgubila na gostovanju v Genovi. Sampdoria je zmagala s 3:1, Belokranjčan pa ni stopil na igrišče, ampak srečanje na štadionu Luigi Feraris spremljal s klopi za rezervne igralce. Vijolice so na lestvici šele na desetem mestu, za vodilnim Juventusom zaostajajo že 12 točk.

Dejan Lazarević: Chievo in Sassuolo sta se v nedeljo razšla brez zmagovalcev, gledalci na veronskem štadionu Marc Antonio Bentegodi pa niso videli zadetkov (0:0). Hitri Domžalčan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce in na dvoboju ni dočakal priložnosti za nastop. Chievo ostaja na zadnjem mestu, to je bila njegova šele peta osvojena točka v tej sezoni.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda je med tednom izpadla iz srbskega pokalnega tekmovanja. Izločil jo je mestni tekmec Rad, ki se mu je maščevala v prvenstvu in ga premagala v gosteh z 2:1. Vsi zadetki so padli v prvem polčasu, rdeče-beli so oba dosegli že v uvodnih 20 minutah. Korošec je odigral 80 minut, Crvena zvezda pa je na lestvici napredovala na drugo mesto in prehitela Vojvodino, ki je v derbiju 11. kroga srbskega prvenstva izgubila pri Partizanu.

Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je doživel prvi poraz v sezoni. V osmem krogu turškega prvenstva je ostal praznih rok na gostovanju v Ankari pri Genclerbirligiju (0:1) in razočaral navijače, ki so po odmevni domači zmagi nad Galatasarayjem pričakovali nadaljevanje pravljice carigrajskega kluba, ki je še v prejšnji sezoni tekmoval v drugi ligi. Zmagoviti zadetek je padel v peti minuti sodnikovega podaljška, dosegel ga je srbski rezervist in nekdanji zvezni igralec Partizana Nemanja Tomić, slovenski reprezentant pa je odigral 30 minut. V igro je vstopil v 60. minuti.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo, ki se v ruskem prvenstvu krčevito bori za obstanek, je vnovič razočaral. V ponedeljek je v derbiju začelja doma izgubil proti zadnjeuvrščenemu Arsenalu iz Tule. Torpedo je v tej sezoni osvojil le šest, Arsenal pa se mu je približal le na točko zaostanka. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je v nedeljo izgubil na gostovanju v Altachu, usoden pa je bil rdeči karton, ki ga je njegov branilec Mario Sonnleitner prejel že v drugi minuti. Gostitelji so izkoristili prednost, zadeli v polno po enkrat v vsakem polčasu in se zeleno-belim iz Dunaja na lestvici približali na vsega točko zaostanka. Rapid ostaja tretji, tokrat pa je nastopil brez kaznovanega prvega strelca Berića, ki je na prejšnji tekmi s Sturmom prejel rdeči karton. Rapid zdaj za vodilnim Salzburgom zaostaja že devet točk.

Roman Bezjak*: Ludogorec je v petek brez težav v gosteh poteptal Marek (4:0), ki tiči na repu razpredelnice. Bolgarski prvak je v vsakem polčasu dosegel dva zadetka, v 65. minuti pa se je na seznam strelcev po natančnem diagonalnem strelu vpisal tudi slovenski napadalec. Odigral je 79 minut in igro zapustil, ko je Ludogorec vodil že s 3:0. Bezjak, najboljši strelec Ludogorca v zgodovini evropskih tekem, je v tej sezoni v državnem prvenstvu dosegel dva zadetka.

Zlatko Dedić:* FSV Frankfurt je v času nedeljskega kosila v drugi nemški ligi remiziral z moštvom Erzgebirge Aue (1:1). Koprčan je v konici napada gostiteljev stal 78 minut, nato pa ga je trener posadil na klop. FSV je v dvanajstih krogih osvojila pet točk, na lestvici pa se nahaja na 13. mestu. V tem delu razpredelnice vlada gneča, saj ima Dedićev klub le dve točki prednosti pred zadnjeuvrščenim Aalnom.

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija je v nedeljo remizirala pri Sanfrecceju v Hirošimi. Do 76. minute je bila v prednosti, a je nato prejela zadetek, tako da se je dvoboj na štadionu Edion razpletel brez zmagovalca (1:1). Ljubljančan je odigral 82 minut, klub iz Saitame pa ostaja na skrajno nevarnem 16. mestu, ki pelje v drugo ligo. Do konca sezone na Japonskem so le še trije krogi.

Tim Matavž: Augsburg je v uvodni tekmi 10. kroga nemškega prvenstva v petek klonil na štadionu, kjer je Maribor v ligi prvakov osvojil točko. Dvoboj med Schalkejem in bavarskim klubom je v Veltins Areni spremljalo 60.954 gledalcev, tekmo pa je v korist gostiteljev odločil Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar (1:0). Primorec je v igro vstopil v 58. minuti, ko je Augsburg lovil priključek, a je ostalo pri tesni zmagi domačih.

Milivoje Novaković: Shimizu S-Pulse je v gosteh dosegel zlata vredno zmago. Premagal je Kawasaki Frontale s 3:2, čeprav je prvi polčas izgubil z 1:2. Odločilni zadetek je padel v zadnji minuti, Ljubljančan pa je v napadu Shimizuja vztrajal od začetnega do končnega sodnikovega piska. Shimizu se je povzpel na 15. mesto, ki zagotavlja obstanek, do konca japonskega prvenstva pa so ostali še trije krogi.

Ne spreglejte