Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 10. 2016,
10.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid liga prvakov Rostov Miha Mevlja Diego Simeone Yannick Carrasco

Četrtek, 20. 10. 2016, 10.18

6 let, 6 mesecev

Atletico Madrid kraljuje v Evropi

Fantastični Jan Oblak že pri desetih in petdesetih!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je v sredo ohranil mrežo nedotaknjeno na evropskem gostovanju Atletica pri Rostovu. V tej sezoni je za klub in reprezentanco odigral 14 tekem in ostal nepremagan kar na desetih! S tako uspešno obrambo se lahko v ligi prvakov pohvalijo le še trije.

Škofjeločan Jan Oblak nadaljuje sanjski niz v ligi prvakov. Po treh krogih sploh še ni prejel zadetka, njegovi soigralci pa so na vsaki tekmi našli način, kako vsaj enkrat izigrati tekmečevo obrambo in doseči zmagoviti gol. Po PSV-ju (v Eindhovnu) in Bayernu (v Madridu) so z 1:0 premagali še Rostov.

Ruskega podprvaka so v mrzlem večeru premagali v gosteh in si priigrali pomembno zmago v boju za prvo mesto v skupini. Strelec zmagovitega zadetka je bil v 62. minuti Belgijec Yannick Carrasco. Atletico je postal prvi klub, ki je zmagal na štadionu Olimp-2 v Rostovu po 2. maju 2015. To je bil tretji "slovenski" obračun v zgodovini lige prvakov.

Le Atletico in še trije

Yannick Carrasco je srečanje v Rostovu odločil v prid španskemu favoritu. | Foto: Reuters Yannick Carrasco je srečanje v Rostovu odločil v prid španskemu favoritu. Foto: Reuters Mladi slovenski vratar ni imel veliko dela. Znova je sodeloval z odlično uigrano obrambno vrsto Atletica, hkrati pa ohranil zbranost od prve do zadnje minute. V Rostovu, ruskem mestu ob reki Don, je praznoval jubilej, saj je vrata rdeče-belih zaklenil že 50. v karieri.

Med vratnicama Atletica je stal 82-krat, kar pomeni, da je ostal nepremagan na več kot polovici vseh srečanj. Krepko čez. Čeprav je star komaj 23 let, si je zagotovil status enega najboljših vratarjev na svetu.

To dokazuje tudi statistika, ki je v sezoni 2016/17 zanj izvrstna. Za klub je branil na enajstih tekmah, a sploh še ni občutil grenkobe poraza (osem zmag in trije remiji), v ligi prvakov je Atletico po treh krogih eden izmed štirih udeležencev, ki sploh še niso prejeli zadetka (poleg njega so v tej skupini še Juventus, Leicester City in Sevilla), skupno pa je v tej sezoni na 14 srečanjih klonil le na štirih tekmah.

V španskem prvenstvu je prejel tri zadetke (proti Alavesu, Barceloni in nazadnje proti Granadi), v reprezentančnem dresu pa dva na gostovanju v Litvi, ko je nastopil z zdravstvenimi težavami.

V nedeljo derbi v Sevilli

Nova zmaga Atletica je lepa popotnica pred nedeljskim derbijem španskega prvenstva, ko se bo Atletico pomeril z vročo Sevillo. Rdeče-belim kaže odlično tudi v ligi prvakov, saj si lahko že v prihodnjem krogu, v torek (1. novembra) bodo v Madridu pričakali Rostov, zagotovi napredovanje med 16 najboljših.

Slovenski branilec Miha Mevlja je imel ogromno dela s pokrivanjem španskega napadalca Fernanda Torresa. | Foto: Reuters Slovenski branilec Miha Mevlja je imel ogromno dela s pokrivanjem španskega napadalca Fernanda Torresa. Foto: Reuters

Če bodo izbranci Diega Simeoneja še enkrat prisilili k predaji ruskega podprvaka, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja, bo Atletico prvi evropski cilj opravil nenadejano hitro in učinkovito. To bi bilo dobrodošlo, saj bi lahko ogromno energije ohranil za odločilen spopad za prvo mesto v skupini na Bavarskem ter nove izzive v domačem prvenstvu, ki bodo doživeli vrhunec z mestnim derbijem proti Realu 19. novembra.

Ne spreglejte