Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

Natisni članek

Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 4.00

5 let, 2 meseca

Bo podaljšal pogodbo?

Jan Oblak z eno besedo osrečil navijače Atletica

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59
Jan Oblak | Jan Oblak je razveselil navijače Atletica in dejal, da bi bil srečen, če bi podaljšal pogodbo. | Foto Getty Images

Jan Oblak je razveselil navijače Atletica in dejal, da bi bil srečen, če bi podaljšal pogodbo.

Foto: Getty Images

Jan Oblak je po sobotni prvenstveni zmagi nad Rayom Vallecanom, pri kateri je med vratnicama vnovič blestel, spet govoril o podaljšanju pogodbe, na katerega navijači v Madridu nestrpno čakajo že kar nekaj časa. Slovenski zvezdnik je ob tem izgovoril tudi besedo, ob kateri je privržencem španskega prvoligaša s štadiona Wanda Metropolitano zagotovo zaigralo srce.

Gareth Bale
Sportal Neverjeten spodrsljaj, ki si ga je privoščil Real

"Ko in če se bo to zgodilo, bom zelo srečen," je o podaljšanju pogodbe z Atleticom, o katerem se govori že več kot leto dni, a do njega še kar ni prišlo, po sobotni zmagi z 1:0 nad Rayom Vallecanom povedal Jan Oblak.

To je tema, ki v Madridu med navijači Atletica buri duhove že nekaj časa. Resda ima pogodbo z Atleticom do leta 2021, tako da se s podaljšanjem pravzaprav ne mudi, a navijače s štadiona Wanda Metropolitano moti predvsem klavzula, ki je zapisana v njej. Ob plačilu 100 milijonov evrov bi namreč lahko odšel. Ta vsota pa se zdaj na nogometni tržnici ne zdi več tako visoka, kot je bila leta 2016, ko je podaljšal pogodbo z Atleticom, katerega član je od leta 2014.

Od takrat se je njegov status namreč močno izboljšal, tako da zdaj 26-letni slovenski vratar, ki v zadnjem letu in še nekaj mesecih iz znanih razlogov ni bil slovenski reprezentant, spada med najboljše na svetu, zato navijači Atletica trepetajo.

Priznal, da je pred njim tekma sezone

S Cristianom Ronaldom se dobro pozna. | Foto: Getty Images S Cristianom Ronaldom se dobro pozna. Foto: Getty Images Oblaka in Atletico sicer v tem tednu čaka velik izziv, v sredo ob 21. uri se bo v prvi tekmi osmine finala lige prvakov pomeril z Juventusom, pri katerem glavno vlogo igra Cristiano Ronaldo. Portugalski superzvezdnik, ki ga je slovenski vratar dodobra spoznal v času, ko je petkratni najboljši nogometaš leta na svetu igral v Španiji za Real.

"Gre za enega najboljših nogometašev na svetu, vedno pa je najlepše igrati proti najboljšim. Čaka nas najpomembnejša tekma sezone. Morali bomo biti zelo mirni in samozavestni. Stopiti bomo morali na igrišče s čistimi glavami in igrati brez pritiska. Napeto bo," je o prihajajoči tekmi s serijskim italijanskim prvakom, ki si po kopici domačih naslovov želi predvsem evropske lovorike, povedal Oblak.

Njegov zastopnik je v teh dneh v Madridu

V začetku letošnjega leta so španski nogometni prostor preplavile novice o tem, da je tik pred podaljšanjem pogodbe, a do podpisa še kar ni prišlo.

Morda se bo to zgodilo kmalu, pogajanja med Oblakovim zastopnikom in vodstvom Atletica naj bi napredovala. Miha Mlakar, ki bdi nad nogometno potjo z naskokom najbolj cenjenega slovenskega nogometaša ta hip, naj bi bil v teh dneh namreč v Madridu, kjer se s predsednikom Atletica Miguelom Angelom Gilom dogovarja o podaljšanju, piše španska Marca.

"Imam pogodbo do leta 2021, zato sem miren. Osredotočen sem samo na igrišče. Podaljšanje pogodbe je moja prioriteta," je po tekmi z Rayom Vallecanom na štadionu Vallecas v Madridu še povedal Oblak in poskrbel za dodatno zadovoljstvo navijačev v Madridu. "Tukaj sem srečen, kot sem povedal že večkrat," je dodal po obračunu, v katerem je blestel. Zbral je šest obramb in bil po zadnjem sodnikovem žvižgu izbran za igralca tekme.

V soboto je bil igralec tekme pri zmagi Atletica v gosteh pri Rayu Vallecanu. | Foto: Getty Images V soboto je bil igralec tekme pri zmagi Atletica v gosteh pri Rayu Vallecanu. Foto: Getty Images

Izjemna statistika, s katero se ne more primerjati nihče

To je bila sicer njegova 140. tekma v prvi španski ligi, v tem času pa je prejel vsega 84 golov. Na kar 80 tekmah je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in je v tem pogledu daleč najboljši v najboljši španski nogometni ligi. Njegov najbližji zasledovalec na tej lestvici, vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen, je svoja vrata v tem času zaklenil na "vsega" 43 tekmah.

Skupaj je Oblak sicer za Atletico v vseh tekmovanjih odigral 193 tekem in v tem času prejel 125 golov. Kar 108 tekem, ki jih je odigral za Madridčane, je končal brez prejetega zadetka.

Statistika Jana Oblaka v vratih Atletica:

Tekmovanje Odigrane tekme Prejeti zadetki Tekme brez prejetega zadetka
špansko prvenstvo 140 80 84
španski pokal 6 8 2
liga prvakov 40 29 22
liga Europa 10 5 6
evropski superpokal 1 2 /
SKUPAJ 193 125 108

Preberite še:

Sportal Haris Vučkić še naprej čaka
Diego Simeone
Sportal Diego Simeone postal najbolj plačani človek v Atleticu
Jan Oblak
Sportal Oblak in Atleti nedotaknjeni v Madridu, lepa prednost za Manchester City
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak je spet zasejal seme dvoma
Ne spreglejte