Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 5. 2015,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Barcelona Atletico Madrid Lionel Messi Lionel Messi Miguel Angel Moya

Sobota, 16. 5. 2015, 11.09

8 let

Jan Oblak sporoča Barceloni, da se je ne boji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski vratar Jan Oblak, ki blesti med vratnicama madridskega Atletica, se bo v nedeljo v španskem derbiju pomeril z najbolj razigranim trojčkom na svetu. Messija, Neymarja in Suareza se ne boji.

V petek se je predstavnikom sedme sile v Majadahondi, pripravljalnem središču madridskega Atletica, predstavil vratar Jan Oblak. Še vedno velja za španskega rekorderja, saj so rdeče-beli zanj odšteli kar 16 milijonov evrov, toliko za vratarja ni odštel še noben španski klub. Navijači Atletica so iz tedna v teden bolj prepričani, da je bila to posrečena naložba, saj je slovenski reprezentant v koledarskem letu 2015 branil tako dobro, da si je povrnil status prvega vratarja. V nedeljo ga čaka še zadnji veliki izziv v tej sezoni. Prihaja Barcelona, v tem trenutku najbolj prepričljiva ekipa v Evropi, ki je v polfinalu lige prvakov brez večjih težav izločila nemškega prvaka. V domačem prvenstvu ima dva kroga pred koncem štiri točke prednosti pred Realom, tako da bi si lahko zagotovila naslov že v nedeljo na štadionu Vicente Calderon. Ji lahko Atletico stopi na prste in poskrbi, da bo španski prvak znan šele v zadnjem krogu?

"Seveda nas lahko Barcelona premaga. Premaga lahko vsakega na svetu, zakaj ne bi tudi nas? Ne bo pa ji lahko. To bo zahtevna tekma, na kateri bomo dali vse od sebe in zaigrali intenzivno. Moramo ostati močni," je 22-letni Škofjeločan spregovoril o nedeljskem derbiju, na katerem lahko Barcelona že postane nov španski prvak, lahko pa si tudi privošči 'neboleč' poraz, saj bi tudi v primeru neuspeha zadržala odlične možnosti za osvojitev naslova.

Proti Barceloni bo potrebno ogromno teči

Če bi Katalonci na nedeljskem derbiju premagali rdeče-bele, ki so v prejšnji sezoni osvojili lovoriko in v la ligi presenetljivo prehiteli tako Barcelono kot madridski Real, bi si novo zvezdico zagotovili še pred zadnjim krogom.

Atletico se bo želel Barceloni maščevati za izpad v pokalu. Slovenski vratar je takrat branil na obeh tekmah, na eni izmed njih pa je bil skoraj nedotakljiv. Lionelu Messiju je ubranil tudi strel z bele točke, a ga je Argentinec v nadaljevanju akcije po odbitem strelu le premagal. V zadnjih tednih je Messi izvrsten, podobno pa velja tudi za njegova sodelavca Neymarja in Luisa Suareza. Skupaj so v tej sezoni v dresu Barcelone dosegli že 114 zadetkov, tako da bodo nevarnosti pred Oblakovimi vrati prežale z vseh strani.

"Zelo težko je ustaviti Barcelono, ki ima ogromno vrlin. Treba bo veliko teči in se boriti za vsako žogo do zadnje sekunde. Ne bojimo se Barcelone, a se tudi zavedamo, da je ne bo tako preprosto premagati. Upamo, da nam bo v nedeljo uspelo," verjame mladi vratar, ki so ga navijači Atletica vzeli za svojega in mu na srečanjih že namenjajo posebno pesem za uspeh proti katalonskemu nogometnemu stroju.

Zdaj, ko igra, mu je lažje in je srečnejši

Barcelona lahko sezono 2014/15 olepša s trojno krono. Poleg prvenstva, kjer ima ogromno prednost pred Realom, se poteguje še za evropsko in špansko pokalno lovoriko, Atletico pa bo sezono končal s spoznanjem, da v prvenstvu ni šlo višje od tretjega mesta. V pokalu je izpadel v četrtfinalu proti Barceloni, v Evropi pa ga je v boju za polfinale po hudem in izenačenem boju izločil mestni tekmec Real. Atletico je bil blizu, a bo sezono končal le z eno lovoriko, z osvojenim superpokalom, s katerim je tudi vstopil v sezono. Takrat je Oblak sedel še na klopi, prednost je imel Miguel Angel Moya. Zdaj je položaj obraten, vlogo rezervnega vratarja ima starejši Španec, pod soji žarometov pa brani osem let mlajši Slovenec.

"Odlično se počutim pri Atleticu. Ko nisem branil, mi ni bilo težko, saj je moj soigralec branil odlično, to pa je najpomembneje za ekipo. Čakal sem na svojo priložnost. Zdaj, ko igram, je vse lažje in sem srečnejši," zrelo razmišlja o Atleticu, s katerim želi izkusiti še veliko lepega. V prihodnji sezoni se mu nasmiha neposredna udeležba v ligi prvakov, saj je Atletico v španskem prvenstvu na tretjem mestu.

"Tretje mesto je naš cilj. Lahko ga zadržimo. Če ga bomo, bomo zadovoljni z opravljenim," je za konec dejal Oblak, ki ga v nedeljo čaka nov spektakel. V tej sezoni jih je doživel že ogromno. V pokalu je blestel tako proti Realu kot tudi Barceloni, v ligi prvakov je nesrečno izpadel proti Realu, zdaj pa bo prvič veliko tekmo doživel še v domačem prvenstvu, kjer je večino sezone gledal v hrbet Moyi.

Ne spreglejte