Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
12. 7. 2015,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Real Madrid Manchester United

Nedelja, 12. 7. 2015, 13.14

8 let

Jan Oblak še bližje prestopu v Manchester United

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je zdaj dokončno jasno, da Iker Casillas zapušča Real, ni več dvomov, da se bo David de Gea preselil v špansko prestolnico in zasedel mesto prvega vratarja belega baleta.

To je prižgalo tudi zeleno luč pri Manchester Unitedu, da se začne naglas pogajati z njegovimi zamenjavami. Ožji izbor vratarjev je bil narejen že takoj po koncu laske sezone, na njem pa naj bi sam vrh zasedal ravno slovenski vratar Jan Oblak.

Atleticu sicer ne diši prodaja prvega vratarja, a če bi rdeči vragi s svojimi funti izenačili odkupno klavzulo, Madridčani ne bi mogli preprečiti prestopa. Ta znaša neverjetnih, za slovenski nogomet kar nepredstavljivih 45 milijonov evrov, vseeno pa United verjame, da se bo z Atleticom dogovoril tudi za manj.

Bo dovolj tudi 30 milijonov evrov?

Ne nazadnje so lansko poletje za Oblaka Benfici odšteli "le" 16 milijonov evrov. Prva ponudba, ki naj bi že prispela na naslov Colchoneros, znaša 30 milijonov evrov, vprašanje pa je, kako se bodo na to odzvali pri Atleticu. A tudi če Španci uvodno ponudbo zavrnejo, po mnogo namigih rdeči vragi ne bodo odnehali, vse dokler v svoje kremplje ne dobijo odličnega Slovenca.

Želijo vratarja za prihodnjih 10 ali 15 let?

Za Manchester United še vedno brani Victor Valdes, ki pa se že pogaja s turškim Antalyasporom, kar najbrž že pomeni, da van Gaal nanj ne računa več. Valdesu na Old Traffordu zagotovo ne diši mesto drugega vratarja, nizozemski strateg pa želi vratarja, ki bi lahko v Unitedu navduševal prihodnjih 10 ali celo 15 let. Oblak ta pogoj več kot izpolnjuje.

Jan Oblak ni edina možnost

Seveda pa Oblak ni edini na radarju 20-kratnih angleških prvakov. Poleg imena 22-letnega Škofjeločana v povezavi z zamenjavo za de Geo omenjajo še Ajaxovega Jasperja Cillesena in Galatasarayevega Fernanda Muslero. Mogoče naj bi bilo tudi, da se na Old Trafford preseli zdajšnji drugi vratar Reala Keylor Navas.

Ne spreglejte