Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 11. 2018,
17.13

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

2

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid špansko prvenstvo Marca

Ponedeljek, 12. 11. 2018, 17.13

5 let, 5 mesecev

Priznanje zamora

Jan Oblak: Rad slišim, da sem najboljši vratar na svetu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

2

Jan Oblak | Jan Oblak je vodilni v točkovanju za priznanje zamora tudi v tej sezoni. Nazadnje je v soboto s 3:2 premagal Athletic. | Foto Reuters

Jan Oblak je vodilni v točkovanju za priznanje zamora tudi v tej sezoni. Nazadnje je v soboto s 3:2 premagal Athletic.

Foto: Reuters

Nesojeni prvi vratar slovenske izbrane vrste Jan Oblak je med vratnicama madridskega Atletica tako prepričljiv, da je še tretjič zapored prejel nagrado zamora, ki jo po koncu vsake sezone španskega prvenstva športni dnevnik Marca podeli čuvaju mreže z najmanjšim številom prejetih zadetkov. Škofjeločan je nagrado udarno prejel prav danes.

Slovenski nogometni as, ki je pri 25 letih prejel že tri nagrade zamora, v tej sezoni pa se poteguje za rekordno četrto zaporedno, s katero bi se izenačil z absolutnim rekorderjem Victorjem Valdesom (nekdanji vratar Barcelone), se je danes znašel na slavnostnem odru. Španski športni dnevnik Marca mu je še tretjič zapored predal priznanje zamora.

Sportal Fantastična predstava Iličića, Šporar od gola do izključitve, eksplozija slovenskih strelcev #video

Jan Oblak si ga je v sodelovanju z branilci Atletica prislužil, ker je v prejšnji sezoni v 37 nastopih prejel le 22 zadetkov. Najmanj izmed vseh, ki so v la ligi branili večino srečanj. Marca ga tako ceni, da ga je razglasila za prepoznavni zid španskega prvenstva, ki ustavi večino napadov. Takšen je njegov vzdevek (El Muro), ki priča o tem, kakšen ugled ima slovenski vratar v Španiji.

Zahvala soigralcem, strokovnemu vodstvu in navijačem

Slovenec je že tretjo sezono zapored dobitnik nagrade zamora. | Foto: Twitter - Voranc Slovenec je že tretjo sezono zapored dobitnik nagrade zamora. Foto: Twitter - Voranc Prvi vratar Atletica, ki letos sploh ni branil za reprezentanco in poskrbel za eno večjih letošnjih nogometnih afer na sončni strani Alp, se je v prejšnji sezoni zelo izkazal. Kar na 22 tekmah španskega prvenstva je zadržal mrežo nedotaknjeno in si priigral odločilno prednost pred najboljšimi stanovskimi kolegi, med katerimi izstopa vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen.

Ko je Oblak danes prejel priznanje, je na slavnostnem odru dejal: "Rad slišim, da sem najboljši vratar na svetu. Trudim se in delam, da bi bil. Ta nagrada je zasluga celotnega moštva, ki mi je zelo pomagalo. Rad bi se mu zahvalil, pa tudi strokovnemu vodstvu in navijačem, da sem lahko z njihovo pomočjo tolikokrat ohranil mrežo nedotaknjeno." Nekdanji vratar Olimpije in Benfice je prejšnji teden na dvoboju lige prvakov proti Borussii Dortmund (2:0) proslavil jubilej, saj je dočakal stoto tekmo brez prejetega zadetka.

"Upam, da bom v podobnem ritmu z Atleticom v španskem prvenstvu nadaljeval še mnogo let. V tem trenutku sem tukaj," je Oblak odgovoril na vprašanje, kakšna je njegova prihodnost med vratnicama Atletica, sploh zato, ker še vedno ni podaljšal pogodbe z vodstvom rdeče-belih in ker so govorice o tem, da bi lahko prihodnje leto zapustil špansko prestolnico, vse glasnejše.

Jan Oblak
Sportal Nor podvig Jana Oblaka, o katerem bodo govorile še generacije

Z Atleticom do nove lovorike?

V pogovoru na slavnostnem odru | Foto: Twitter - Voranc V pogovoru na slavnostnem odru Foto: Twitter - Voranc Oblak o tem ni govoril, se je pa dotaknil aktualne sezone v španskem prvenstvu, kjer pri vrhu vlada velika gneča, Atletico pa za vodilno Barcelono po 12 krogih zaostaja le točko. "Pri vrhu je napeto, kar je le dobro za ljubitelje nogometa. Mislim, da se bo tako nadaljevalo vse do konca prvenstva. Upam, da bom osvojil še kakšno lovoriko. V prejšnji sezoni smo osvojili eno (liga Europa, op. p.), to poletje še eno (evropski superpokal), zdaj bi rad še kakšno," je željo razkril Oblak.

Začasni selektor Igor Benedejčič ga ni uvrstil na seznam kandidatov za zadnji tekmi lige narodov proti Norveški in Bolgariji, če sklepamo po razgovoru, ki ga je pred dvema mesecema v Madridu opravil s predsednikom Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenkom Mijatovićem, pa še zdaleč ni prekrižal možnosti, da bi se prihodnje leto pridružil izbrani vrsti in branil za Slovenijo v kvalifikacijah za EP 2020. Takrat morda že kot štirikratni dobitnik priznanja zamora.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak je najslabši vratar v ligi prvakov
Lionel Messi
Sportal Real izkoristil velik spodrsljaj Barcelone, špansko prvenstvo spet odprto
Ne spreglejte