Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
5. 2. 2017,
19.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca špansko prvenstvo Diego Simeone Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 5. 2. 2017, 19.07

6 let, 7 mesecev

Prvi trening v letu 2017

Jan Oblak poskrbel za veselo novico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Jan Oblak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Prvi vratar slovenske nogometne reprezentance in Atletica Jan Oblak je v nedeljo opravil prvi trening in osrečil navijače madridskega kluba. Zdravniki so mu po poškodbi leve rame predpisali vsaj trimesečno odsotnost, a bi se Škofjeločan lahko vrnil že ta mesec.

V Evropi se v zadnjih dneh veliko govori o najboljših slovenskih vratarjih. Italijanom pred velikim derbijem med Juventusom in Interjem ni ušla govorica, da trener Liverpoola Jürgen Klopp resno razmišlja o poletnem nakupu 32-letnega Samirja Handanovića, Španci pa so v nedeljo zaploskali prvemu treningu Jana Oblaka po hujši poškodbi in operaciji rame.

Škofjeločan je bil v nedeljo dejaven v klubskem pripravljalnem središču Cerro del Espino. Ni še treniral s soigralci, ampak ločeno, a je že to zadoščalo, da se je lahko madridski klub pohvalil z novico, ki je v dobro voljo spravila vse privržence.

Se bo vrnil še ta mesec?

Škofjeločan komaj čaka, da se vrne med vratnici. | Foto: Guliverimage/Getty Images Škofjeločan komaj čaka, da se vrne med vratnici. Foto: Guliverimage/Getty Images Oblak je bil v stiku z igriščem in žogo le mesec in tri tedne po poškodbi leve rame. Utrpel jo je 12. decembra na prvenstveni tekmi z Villarrealom in bil zaradi nje dva dni pozneje v Londonu operiran.

Njegovo okrevanje je odlično. Zdravniki so ocenili, da bo z igrišč odsoten vsaj tri mesece. Če se bo njihova napoved uresničila, bo Oblak soigralcem priskočil na pomoč šele sredi marca.

V klubu so prepričani, da bi se lahko prvi vratar slovenske reprezentance vrnil hitreje od pričakovanega. Sodeč po prizorih z nedeljskega treninga, kjer je z vratarskimi rokavicami že lovil žoge in se metal po travnati površini, bi lahko navijači rdeče-belih vrnitev vratarja, ki je na seznamu poletnih želja nekaterih angleških klubskih velikanov, morda dočakali še ta mesec.

Tako hitre vrnitve se ne bi razveselil le trener Diego Simeone, ampak tudi slovenski selektor Srečko Katanec.

Atletico je v soboto na tekmi španskega prvenstva brez pomoči Oblaka doma premagal Leganes z 2:0.

Ne spreglejte