Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
24. 9. 2014,
9.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Iker Casillas Keylor Navas Carlo Ancelotti

Sreda, 24. 9. 2014, 9.37

8 let, 1 mesec

Izžvižgani Casillas obtičal na klopi in gledal Kostaričana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Real Madrid je v torek zvečer napolnil mrežo Elcheja. S štirimi zadetki je izstopal Cristiano Ronaldo, zgodilo pa se je še nekaj nevsakdanjega. Prvič v tej sezoni ni branil Iker Casillas.

Dolgoletni kapetan in prvi vratar španske reprezentance Iker Casillas se je v torek na domači prvenstveni tekmi z Elchejem vrnil k navadam, ki so mu grenile življenje v prejšnji sezoni. Obtičal je na klopi za rezervne igralce, trener Carlo Ancelotti pa je prvič v tej sezoni ponudil priložnost Kostaričanu Keylorju Navasu. Eden izmed junakov letošnjega svetovnega prvenstva, saj je pepelko iz Srednje Amerike popeljal vse do četrtfinala, dobro pozna špansko prvenstvo. Pri Levanteju si je ustvaril dobro ime in spadal v ožji krog najboljših vratarjev v la ligi, ko pa je svoje mojstrstvo dokazoval še na svetovnem prvenstvu v Braziliji, je postal zelo iskan. Nekaj časa se je zelo resno omenjala možnost, da bi kariero nadaljeval pri Bayernu, a se je nato namesto na Bavarsko odpravil v špansko prestolnico.

Najbolj so mu žvižgali proti Atleticu

Ceno prihoda 27-letnega Kostaričana je najprej drago plačal španski vratar Diego Lopez, ki je bil v prejšnji sezoni na prvenstvenih srečanjih prvi vratar madridskega velikana. Odšel je v Milano in odprl mesto novincu. Mnogi so pričakovali, da bo Navas po navdušujočih predstavah v Braziliji dobil prednost tudi pred Casillasom, ki si je na svetovnem prvenstvu dovolil kar nekaj napak, a je kapetan Reala le zadržal vodilni položaj.

Na uvodu sezone pa se ni preveč izkazal. Real je izgubil nekaj nepotrebnih tekem, ostal je tudi brez španskega superpokala. Navijači niso bili zadovoljni z njegovimi nastopi, največ žvižgov so mu namenili na mestnem derbiju z Atleticu, ki se za Real ni končal uspešno.

Navas: Tisti, ki žvižgajo Casillasu, so nezvesti Realu

Strateg Ancelotti ga je resda med vratnicama ohranil še nekaj časa, na torkovem dvoboju z Elchejem pa je zaupal priložnost Navasu, ki je blagajno belih baletnikov ob prihodu osiromašil za deset milijonov evrov.

''Odlično se počutim. Igranje na tem štadionu je bil vedno eden izmed mojih ciljev. To je privilegij. Srečen sem, da smo zmagali,'' je dejal vratar, ki pri Realu nosi številko 13. Čeprav sta s Casillasom tekmeca in se borita za naklonjenost trenerja ter vlogo prvega vratarja, med njima vlada prijateljstvo. Drug drugega podpirata, Navas pa je po krstnem nastopu stopil v bran šest let starejšemu soigralcu. ''Navijači mu ne bi smeli žvižgati, saj se lahko pohvali z bogato kariero pri Realu. Navijači bi nas morali spodbujati. Tisti, ki žvižgajo Casillasu, so nezvesti Realu,'' je povedal najbolj znani kostariški nogometaš, ki je z Realom podpisal šestletno pogodbo. V Madridu namerava ostati še dolgo, to pa ni najbolj prijetna novica za 33-letnega Ikerja, ki v Realu že dolgo ni več nedotakljiv.

Ne spreglejte