Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
29. 2. 2008,
8.54

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 8.54

8 let, 1 mesec

Iztok Sila: Še naprej se bomo trudili

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske prvoligaške zelenice bodo konec tedna po dolgem premoru znova oživele. Pred nadaljevanjem sta misli strnila podpredsednik Združenja prvoligašev Iztok Sila in sekretar lige Aleš Zalar.

Telekom Slovenije je postal generalni sponzor najvišjega nogometnega klubskega tekmovanja na slovenskih tleh pred začetkom sezone 2006/07. Na tiskovni konferenci, ki jo je Združenje prvoligaških klubov Slovenije (ZNPL) posvetilo nadaljevanju spomladanskega dela državnega prvenstva, se je predstavnikom sedme sile predstavil tudi direktor Sektorja za marketing pri Telekomu Slovenije: ''Veseli nas veliko zanimanje medijskih hiš, še naprej se bomo trudili pri popularizaciji tega športa. Telekom Slovenije ima podpisano pogodbo do konca te sezone, potekajo pa že koreniti pogovori o morebitnem podaljšanju. Naše zanimanje je večplastno, saj bi radi izkoristili sodelovanje tudi v predstavljanju naših platform (spletna stran SiOL Sportal, Planet Mobitel ter SiOL TV),'' je dejal Iztok Sila, podpredsednik ZNPL. Spomladi bodo lahko gledalci in gledalke na sedmem kanalu SiOL TV (Planet TV) v neposrednem prenosu spremljali 16 tekem. V vsakem krogu po eno. Na Sportalu in Planetu si bo možno tako po prvem kot tudi drugem polčasu že ogledati vrhunce srečanj, eno uro po koncu dvobojev pa še povzetke ter izjave nogometašev oziroma trenerjev. Vključno z zadetki, seveda.

Uradni predstavnik glavnega sponzorja PrveLige Telekom Slovenije je predstavil še eno novost, ki jo bodo deležni ljubitelji najbolj priljubljene moštvene igre na svetu. Ob ponedeljkih (če bodo tekme na sporedu med tednom, pa ob četrtkih) bo na sporedu televizijska oddaja Podaljšek. Ob 18. uri si jo boste lahko ogledali na SiOL TV (sedmi kanal - Planet TV), dve uri kasneje pa tudi na televizijskem programu Športklub. Oddaja Podaljšek bo ponujala ogled dogajanja iz vseh tekem, krajše analize, glasovanje za naj gol kroga in nekatere nagradne igre.

Zalar: Vse je pripravljeno

''Zelena'' zima je (tudi letos) ustregla željam prvoligaških nogometašev. Vremenske razmere tako ne bodo krojile poteka nadaljevanja PrveLige Telekom Slovenije, kar je potrdil tudi sekretar lige: ''Kot operativec, ki vodi tekmovanje, lahko potrdim, da je vse pripravljeno za začetek spomladanskega dela prvenstva. Odigranih bo še 16 krogov. Čeprav je bil na željo klubskega vodstva MIK CM Celja sklenjen dogovor, da bi bile njihove domače tekme na sporedu ob sobotah, bo ta konec tedna narejena izjema. Razlog tiči v rokometni tekmi lige prvakov v Celju, ki bo odigrana prav v soboto, tako da bo tekma med MIK CM Celjem in Nafto tokrat izjemoma v nedeljo,'' je pojasnik Andrej Zalar.

V nadaljevanju je spregovoril še o nekaterih drugih zanimivostih spomladanskega dela. Nogometni klub Maribor bo v spomladanskem delu uradni gostitelj na Ptuju, prvič pa se bo na ''novem'' domačem prizorišču predstavil prihodnji teden, ko bo v 22. krogu na Štajerskem pričakal zadnjeuvrščenega Livarja.

Kot zadnji še Vassiljev

Domžalčani bodo v 23. krogu - tekmo bo prenašala SiOL TV - gostili Maribor že ob 15. uri. ''Odkar ima Športni park v Domžalah razsvetljavo, so bile vse tekme Domžalčanov odigrane v večernem terminu. Tokrat pa bo tekma ob 15. uri. Razlog tiči v drsališču v neposredni bližini objekta, saj moč elektrike ne omogoča istočasnega delovanja reflektorjev na štadionu ter drsališča,'' je dejal Zalar. Vse tekme 24. kroga bodo zaradi velike noči odigrane v soboto, 22. marca.

Sekretar lige je še dodal, da so bili registrirani vsi nogometaši, za katere so na Združenju v zimskem prestopnem roku prejeli vlogo za registracijo. Kot zadnji je ''doživel'' omenjeno čast estonski reprezentant Konstantin Vassiljev, ki je nedavno okrepil Nafto iz Lendave. ''Klubi imajo teoretično čas za registracijo igralcev še v petek, a zaenkrat še ni bilo nobene vloge. So pa možnosti bolj teoretične kot praktične narave,'' je še omenil. Predlani je bilo v zimskem prestopnem roku registriranih 20 novih igralcev, lani 40, letos pa 41.

Ne spreglejte