Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 7. 2016,
13.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Borussia Dortmund Bayern München Mario Götze

Četrtek, 21. 7. 2016, 13.51

6 let, 6 mesecev

Mario Götze iz Bayerna nazaj v Borussio Dortmund

Izdajalec, čigar drese so zažigali, se je vrnil domov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Po treh letih igranja za münchenski Bayern se je v Borussio Dortmund vrnil nemški reprezentant Mario Götze, ki je z odhodom v vrste velikega tekmeca leta 2013 dvignil veliko prahu.

Nogometaš, ki je z golom v finalu Nemčiji leta 2014 prinesel naslov svetovne prvakinje, je za 26 milijonov evrov prestopil v Borussio Dortmund. Ta je bil njegov matični klub, dokler ga ni zapustil leta 2013, ko je Bayern zanj odštel 37 milijonov evrov in poskrbel za zgražanje med navijači v Dortmundu. Ti so bili nad korakom takratnega velikega ljubljenca tako razočarani, da so med drugim zažigali njegove drese.

Potem ko v Münchnu ni dobil toliko priložnosti, kot jih je pričakoval, in naj ne bi bil v načrtih novega trenerja Bavarcev, Italijana Carla Ancelottija, se je odločil, da se vrne domov. Zdaj je vprašanje, kako bodo vrnitev 24-letnega vezista, ki se pogosto znajde med strelci, v Dortmundu sprejeli navijači.

24-letni zvezdnik nemškega nogometa si je spet nadel dres Borussie Dortmund. | Foto: 24-letni zvezdnik nemškega nogometa si je spet nadel dres Borussie Dortmund. Danes bi ravnal drugače

"Ko sem leta 2013 odšel, je bila to zavestna odločitev, za katero se ne mislim skrivati. Tri leta pozneje na to odločitev gledam drugače. Razumem, da številni navijači tega niso dobro sprejeli. Če bi se odločal danes, se zagotovo ne bi odločil tako. Cilj je igrati najboljši nogomet v karieri in skušal se bom dokazati," je ob podpisu štiriletne pogodbe povedal Mario Götze, ki se lahko pohvali s 56 nastopi in 17 zadetki v dresu izbrane vrste. Z njo je nastopal tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji.

Bayern zapušča po 114 nastopih, 36 zadetkih in 24 podajah v vseh tekmovanjih. Z Bavarci se je veselil treh naslovov državnega ter dveh pokalnega prvaka, s tem klubom je bil klubski svetovni in tudi evropski superpokalni prvak.

Ne spreglejte